Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jean-Claude Juncker Evropska komisija

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.11

8 let

Vsi Junckerjevi pozdravi (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik Evropske komisije ob pozdravu rad objema, poljublja in klofuta.

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je v preteklosti že nekajkrat pokazal, da se ob sprejemu državnikov rad šali. Tako je denimo maja letos v Rigi Viktorja Orbana pozdravil kot diktatorja. Aleksisu Ciprasu je hotel okoli vratu zavezati kravato, španskemu zunanjemu ministru pa je salutiral. Tedaj so v nekaterih medijih ugibali, ali ni bil predsednik Evropske komisije nemara pijan, da se je tako obnašal. A od tedaj so se politiki že navadili, da Juncker ob pozdravih ni formalen. Tudi ob tokratnem kriznem sestanku evropskih voditeljev, ki so razpravljali o rešitvi begunske krize, se ni izognil nenavadnim pozdravom.

Viktorja Orbana je tokrat pozdravil z "daj mi petko". Čeprav ni čisto jasno, ali ni z dvignjeno roko madžarskega premierja nemara hotel lopniti.

Hrvaški premier Zoran Milanović je bil deležen stiska roke in objema.

Za voditelje z Balkana je imel pripravljene poljube. Tako je poljubil albanskega premierja Edija Ramo in srbskega premierja Aleksandra Vučića, pri katerem sta bila objem in poljub še posebej nerodna, saj je Vučić precej višji od Junckerja.

Z Aleksisom Ciprasom sta se tokat objela kot stara znanca, na široko in nasmejano. Medtem pa je bil bolgarski premier Bojko Borisov tisti, ki je dobil rahlo klofuto. Verjetno je bila to ta, ki je bila namenjena Orbanu, a jo je Bolgar prestregel.

Tu je tudi pozdrav z Angelo Merkel, ki ga je v vlogi stroge učiteljice po svoji stari navadi malce odrinila, s slovenskim premierjem Mirom Cerarjem pa sta malce dirigirala.

Tiskovni predstavniki predsednika Evropske komisije so že ob majskih nenavadnih pozdravih v Rigi novinarjem razložili, da je Jean-Claude Juncker pač malce neformalen, predvsem pa da ga protokol pozdravljanja državnikov precej dolgočasi.

Ne spreglejte