Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2019,
14.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

Natisni članek

smrtne žrtve streljanje Indija Pakistan Kašmir

Sobota, 2. 3. 2019, 14.00

5 let, 1 mesec

Več mrtvih v obstreljevanju v Kašmirju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

Kašmir indijska vojska | Odnosi med državama so se ponovno zaostrili po napadu na konvoj z indijskimi vojaki sredi februarja v indijskem delu Kašmirja, v katerem je umrlo več kot 40 pripadnikov indijske vojske.  | Foto Reuters

Odnosi med državama so se ponovno zaostrili po napadu na konvoj z indijskimi vojaki sredi februarja v indijskem delu Kašmirja, v katerem je umrlo več kot 40 pripadnikov indijske vojske.

Foto: Reuters

Po močnem obstreljevanju med indijskimi in pakistanskimi obmejnimi četami v sporni pokrajini Kašmir so danes iz pakistanske vojske sporočili, da je bilo ubitih najmanj sedem ljudi. Med njimi sta dva pakistanska vojaka.

Po navedbah pakistanske vojske je vojaka ustrelila indijska vojska ob črti, ki deli Kašmir na dva dela. Enega nadzoruje Indija, drugega Pakistan. "Indija je namenoma ciljala na civilno prebivalstvo," so sporočili.

V pokrajini, ki si jo lastita obe državi, je bilo ta teden že več kršitev prekinitve ognja. V okrožju Poonch na indijski strani, ki so jo minulo noč obstreljevale pakistanske čete, je bila po navedbah indijske policije ubita 24-letna ženska z dvema otrokoma, njun oče pa hudo ranjen. Na pakistanski strani pa naj bi indijska vojska ubila dva civilista v krajih Tatta Pani in Jandrot, še dva civilista sta bila ranjena.

Indija
Novice Pakistan zajetega pilota predal Indiji

Odnose med državama je ponovno zaostril napad na konvoj indijskih vojakov

Odnosi med državama so se ponovno zaostrili po napadu na konvoj z indijskimi vojaki sredi februarja v indijskem delu Kašmirja, v katerem je umrlo več kot 40 pripadnikov indijske vojske. Odgovornost za napad je prevzela skupina Džaiš e Mohamed, ki deluje v Pakistanu. Posledično je indijska vojska ta teden izvedla letalski napad na domnevne položaje te islamistične skupine na pakistanskem ozemlju.

Pakistan je sicer v petek predal Indiji zajetega pilota vojaškega letala, ki so ga v sredo sestrelili nad pakistanskim ozemljem.

Pakistan in Indija sta bila že trikrat v vojni, od tega dvakrat zaradi mejne pokrajine Kašmir. Leta 2003 sta se državi dogovorili za prekinitev ognja, a je bilo že več kršitev tega dogovora.

Pakistan
Novice Indija od Pakistana zahteva izpustitev pilota
Ne spreglejte