Nedelja,
11. 1. 2009,
10.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 11. 1. 2009, 10.57

8 let, 5 mesecev

V Pakistanu v spopadih ubitih 40 upornikov in šest vojakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V hudih spopadih med islamističnimi skrajneži in pakistansko vojsko je v soboto zvečer na severozahodu Pakistana umrlo najmanj 40 upornikov in šest vojakov.

Kot so pojasnili, so se spopadi vneli, ko je okoli 600 upornikov napadlo položaje vojske v okrožju Mohmand, nedaleč od meje z Afganistanom.

Napadalci naj bi prišli tudi iz Afganistana Kot je še povedal predstavnik vojske, ki je želel ostati neimenovan, so se posamični spopadi nadaljevali. Po navedbah vojske naj bi napadalci prišli iz Afganistana, pridružili pa naj bi se jim tudi njihovi pakistanski zavezniki.

Akcija proti pakistanskim talibanom Pakistanska vojska je pod pritiskom ZDA, ki ima v Islamabadu tesnega zaveznika v "vojni proti terorizmu", minulo poletje sprožila obširno ofenzivo v več okrožjih plemenskih območij v severozahodnem delu države, ki velja za središče pakistanskih talibanov in tujih borcev iz vrst mednarodne teroristične mreže Al Kaida. Pomembna oporišča na goratem severozahodu Pakistana so si oblikovali tudi afganistanski talibani, ki se v svoji lastni državi borijo proti mednarodnim silam.