Ponedeljek,
1. 3. 2010,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2010, 13.42

8 let

V napadih na jugu Afganistana najmanj šest mrtvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Talibanski uporniki so na jugu Afganistana sprožili več napadov, v katerih je bilo v zadnjih 24 urah ubitih najmanj šest ljudi, od tega štirje vojaki Nata, več deset pa jih je bilo ranjenih.

Samomorilski napadalec je napadel tudi Natov konvoj vozil, pri tem pa je bil eden izmed Natovih vojakov ubit. Z avtomobilom polnim eksploziva zapeljal v Natov konvoj Samomorilec je svoj avtomobil, poln eksploziva zapeljal naravnost v Natov konvoj, ki mu je pripeljal nasproti. Vojaško oklepno vozilo je nato v plamenih zgrmelo še v reko. Pri tem je umrl vojak, več jih je bilo ranjenih. Poleg vojakov so bili v napadu ubiti še štirje afganistanski civilisti, je povedal predstavnik sil Isaf. Letos je v Afganistanu padlo že 105 tujih vojakov Dva pripadnika Nata sta bila ubita v raketnem napadu na zahodu Afganistana, eden pa je umrl v napadu na jugu države, je sporočil tiskovni predstavnik zavezništva, ki drugih podrobnosti ni povedal. Skupno je sicer letos v Afganistanu padlo že 105 tujih vojakov, kar je še enkrat več kot v enakem obdobju lani.

Pred policijsko postajo v Kandaharju na jugu Afganistana pa je eksplodiral avtomobil bomba. Pri tem je bila najmanj ena oseba ubita, še 16 pa jih je ranjenih, je sporočila tamkajšnja policija.

Napadi talibanov so odgovor na zavezniško ofenzivo Skupno so talibanski uporniki v zadnjih 24 urah sprožili tri večje bombne napade, ki naj bi bili predvsem odgovor na zavezniško ofenzivo proti talibanom v pokrajini Helmand. Ofenzivo Muštrak (Skupaj) je približno 15.000 Natovih vojakov skupaj z afganistanskimi začelo pred dvema tednoma, bila pa naj bi uvod v še obsežnejšo ofenzivo v sosednji pokrajini Kandahar na meji s Pakistanom.

Na severu Pakistana ubili talibanskega vodjo Iz Pakistana medtem poročajo, da so na severu države v nemirni dolini Svat ubili enega izmed voditeljev talibanov na območju. Kot je sporočila pakistanska vojska, naj bi šlo za Mohameda Alima Bunerija, za katerega je pakistanska vlada razpisala nagrado v višini 86.000 evrov. Poleg njega so sicer ubili še štiri njegove soborce, je še sporočila pakistanska vojska.