Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 8. 2016,
6.47

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

eksplozija Tajska

Petek, 12. 8. 2016, 6.47

7 let, 8 mesecev

Tajsko stresel niz bombnih eksplozij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Tajska, ekspolozija | Foto Reuters

Foto: Reuters

V zadnjih 24 urah je na Tajskem eksplodiralo enajst bomb v petih pokrajinah na jugu države. Štirje ljudje so umrli, številni so ranjeni.

"Ne gre za terorizem, ampak za lokalno sabotažo," po poročanju agencije AFP pravi tajska policija.

Danes sta eksplodirali še dve bombi

O eksplozijah poročajo iz turističnih mest Hua Hin, Phuket, Trang in Surat Thani. Najprej sta v četrtek zvečer eksplodirali dve bombi v letovišču Hua Hin nedaleč od prestolnice Bangkok, pri čemer je bila ubita ena ženska. Več kot 20 ljudi, med njimi devet tujih turistov, je bilo ranjenih. V tem kraju je nato danes zjutraj odjeknila še ena eksplozija in zahtevala smrtno žrtev.

Danes sta eksplodirali še dve bombi na priljubljeni plaži Patong na otoku Phuket. O dveh eksplozijah so poročali še iz mest Trang in Surat Thani na jugu Tajske. V vsaki je bil ubit po en človek.

MZZ: Med žrtvami napadov na Tajskem ni Slovencev

Med mrtvimi in ranjenimi po zadnjih informacijah zunanjega ministrstva ni slovenskih državljanov. Na MZZ razmere na Tajskem spremljajo, popotnikom pa svetujejo izredno previdnost.

Tistim, ki so že na Tajskem ali tja nameravajo potovati, priporočajo izogibanje krajem, kjer se zadržuje več ljudi, spremljanje aktualnih dogodkov in upoštevanje navodil lokalnih oblasti.

Odgovornosti ni prevzel še nihče

Kot je povedal tiskovni predstavnik tajske policije Piyapan Pingmuang, sicer še ni jasno, katera skupina bi lahko bila odgovorna za ta niz napadov, je pa ovrgel domneve, da bi za napadi lahko stali muslimanski uporniki, ki delujejo na skrajnem jugu države.

Policija in vojska sta sicer okrepili varnostne ukrepe v državi, zlasti varovanje pomembnejših vladnih stavb, spomenikov, avtobusnih in železniških postaj in drugih krajev, kjer se zbira veliko ljudi.

Ne spreglejte