Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 8. 2011,
8.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

IMF

Torek, 30. 8. 2011, 8.15

8 let

Strauss-Kahn obiskal IMF

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji prvi mož IMF Dominique Strauss-Kahn je obiskal sedež IMF v Washingtonu, kjer se je srečal z zaposlenimi in tudi s svojo naslednico Christine Lagarde.

Za obisk se je odločil teden dni po tem, ko je newyorško sodišče umaknilo vse obtožbe proti njemu zaradi spolnega napada.

Srečanja so organizirali na njegovo prošnjo Kot so sporočili iz IMF, se je generalna direktorica organizacije Christine Lagarde s svojim predhodnikom srečala, preden je pozdravil ostale zaposlene. Šlo je za osebna srečanja, ki so jih organizirali na njegovo prošnjo.

Lagardeova je bila na čelo IMF imenovana, potem ko je Strauss-Kahna maja odstopil s položaja, da bi se lahko boril proti obtožbam, da je spolno napadel sobarico v hotelu v New Yorku. Francoz je minuli teden newyorško sodišče zapustil kot svoboden človek, saj je tožilstvo odstopilo od obtožnice, ker je izgubilo zaupanje v kredibilnost domnevne žrtve.

Škandal je Strauss-Kahna med drugim stal ambicij, da bi kot kandidat socialistov na volitvah prihodnje leto postal naslednji francoski predsednik.

Kljub temu pa se nekdanji prvi mož IMF očitno v kratkem vrača nazaj v Francijo. To je v pogovoru za televizijo Canal+ povedala vodja francoskih socialistov Martine Aubry. Na vprašanje, kdaj se Strauss-Kahn vrača v domovino, potem ko so obtožbe na njegov račun v ZDA umaknili, je namreč odgovorila: "Domov se bo vrnil v prihodnjih dneh."

Predpostavka nedolžnosti ter žrtev in njena beseda "Dominique Strauss-Kahn je dobil nazaj svojo svobodo, da deluje, se giba in govori. Vedno sem poudarjala eno: prvič, predpostavka nedolžnosti, drugič, o odnosu Dominiquea Strauss-Kahna glede žensk mislim enako, kot številne ženske. Bila sem prva, ki sem že prvi dan dejala, da moramo istočasno braniti predpostavko nedolžnosti ter žrtev in njeno besedo," je še dejala Aubryjeva, ki se sicer sama poteguje za predsedniško nominacijo socialistov.

Ne spreglejte