Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 11. 2015,
9.50

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bukarešta požar nočni klub

Nedelja, 8. 11. 2015, 9.50

3 mesece, 3 tedne

Število žrtev požara v Bukarešti še narašča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Število smrtnih žrtev požara v enem od nočnih klubov v Bukarešti se je povzpelo na 45. Za posledicami ran, ki so jih dobili v tragediji konec preteklega tedna, je ta teden umrlo še 13 ljudi.

Hudim opeklinam sta davi v bolnišnici podlegla mlada Romunka in turški državljan, so sporočili z oddelka za plastično kirurgijo bolnišnice Floreasca v romunski prestolnici. Kasneje so sporočili, da sta danes umrla še dva hudo opečena. Eden od njiju je bil bobnar rock skupine, ki je imela v nočem lokalu v času požara koncert.

Z letalom so ga nameravali peljati na zdravljenje v Švico Glasbenik je umrl malo pred vzletom letala, s katerim so ga nameravali peljati na zdravljenje v Švico. Kitarista skupine, ki sta bila v požaru prav tako hudo poškodovana, sta umrla dan po dogodku, še dva člana skupine pa sta še v bolnišnici v zelo resnem zdravstvenem stanju.

Že pred tem je v bolnišnicah v Bukarešti umrlo sedem poškodovancev, romunski in italijanski državljan pa na Nizozemskem. Tja so ju v petek odpeljali na zdravljenje, je na sobotni novinarski konferenci povedal začasni romunski premier Sorin Campeanu.

V bolnišnicah še okoli sto ljudi Ostalih šest poškodovancev, ki jih zdravijo na Nizozemskem, je še vedno v zelo resnem zdravstvenem stanju. Skupaj je v bolnišnicah še okoli sto večinoma mladih ljudi, med njimi jih je več deset v kritičnem stanju. "Prihodnjih šest dni bo z vidika zdravljenja poškodovanih najhujših. Sprejeli bomo vsakršno pomoč, vsako ekipo zdravnikov iz tujine," je v soboto dejal romunski minister za zdravje Nicolae Banicioiu.

Klub ni imel zasilnih izhodov Prvi izsledki preiskave so pokazali številne pomanjkljivosti pri varnostnih ukrepih v nočnem klubu. Med drugim so bila odprta ena sama vrata, klub nima zasilnih izhodov, za zvočno izolacijo pa so uporabili vnetljive materiale. Potem ko je policija zaradi domnevne povzročitev smrti in hude telesne poškodbe zaradi malomarnosti priprla tri solastnike kluba, so v soboto priprli tudi župana okrožja, kjer se je zgodil požar, Cristiana Popescuja Piedona. Očitajo mu zlorabo položaja.

Zaradi tragedije, ki se je pripetila 30. oktobra, je po protestih odstopil romunski premier Victor Ponta. Protesti so se nadaljevali tudi v soboto.

Ne spreglejte