Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
13.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Srbija Aleksandar Vučić volitve

Nedelja, 17. 1. 2016, 13.04

8 let

Srbski premier za predčasne volitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Srbski premier in predsednik Srbske nacionalne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je dejal, da se je odločil za predčasne parlamentarne volitve, ki naj bi prinesle rešitev družbenih spopadov v Srbiji.

Kot je danes še dejal premier Aleksandar Vučić na seji glavnega odbora SNS, srbska vlada potrebuje mandat do leta 2020 za končno izvedbo začetih reform, ki so "Srbijo že pripeljale na dobro in varno pot". Spopadi v Srbiji namreč blokirajo reforme v državi. O morebitnemu datumu predčasnih volitev srbski mediji ne poročajo, nemška tiskovna agencija pa kot mogoč termin omenja april.

Tajkunom, politikom in kriminalcem ni v interesu, da Srbija napreduje Vučićevo odločitev o predčasnih volitvah je podprlo 505 članov glavnega odbora stranke. Kot je še dejal srbski premier, sta njegova stranka in vlada naleteli na velik odpor prav zaradi tega, ker poskušata razbiti blok, ki ga sestavljajo tajkuni, politiki in kriminalci, ki jim ni bilo v interesu, da Srbija napreduje ali da bi kaj spremenili.

Kako Vučić vidi Srbijo leta 2020 "Središče odpora tej vladi ter napredni Srbiji in politični reformi so člani nekdanje slabe oblasti in lažne elite, ki jim je oblast dala in zagotovila privilegije. To središče odpora je deset let blokiralo kakršnekoli spremembe in napredek države," je še dejal Vučić. Napovedal je, da Srbijo do leta 2020 vidi kot urejeno državo na pragu Evrope, brez zdajšnjih družbenih spopadov.

Referendum za EU ali Rusijo Vodja srbske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj se je že odzval na napoved predčasnih parlamentarnih volitev v Srbiji in napovedal, da bodo volitve politični obračun med SRS in SNS. Na Twitterju je še objavil, da bodo volitve pravzaprav ljudski referendum za prorusko usmeritev ali Evropsko unijo.

Ne spreglejte