SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sojenje v primeru Ruby ostaja v Milanu

3

termometer

Milansko sodišče je zavrnilo zahtevi odvetnikov premiera Silvia Berlusconija, da bi sojenje v primeru Ruby prestavili v Monzo, bliže njegovi vili v Arcoreju.

Sodišče je zavrnilo tudi zahtevo, da bi sojenje nasploh prekinili, češ da bi premieru moralo soditi posebno sodišče.

Šlo je za očitno zlorabo položaja

Milansko sodišče je ugotovilo, da glede pristojnosti ni dvoma, saj premier Berlusconi Ruby iz zapora ni spravljal v smislu premierskih obveznosti, ampak je šlo za očitno zlorabo položaja. Sojenje se bo nadaljevalo 3. oktobra.

Pred kratkim je italijansko ustavno sodišče sicer sporočilo, da bo obravnavalo pritožbo glede pristojnosti milanskega sodišča, ki so jo na sodišče naslovili poslanci Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode. Odločitev naj bi bila znana v nekaj mesecih.

Na milanskem sodišču poteka tudi zaslišanje v podkupovalni aferi Mills, v kateri tožilci Berlusconija obtožujejo, da je svojega nekdanjega britanskega odvetnika Davida Millsa podkupil, da bi ta pričal v njegovo korist v dveh drugih sodnih postopkih, povezanih z njegovim poslovnim imperijem. Na sodišču poteka zaslišanje dveh prič iz Švice, ki naj bi bili seznanjeni z nakazilom 600.000 dolarjev v Millsovo korist.

Berlusconi je sprva napovedal, da se bo zaslišanja udeležil, vendar je nazadnje moral prihod na sodišče odpovedati. Predsednik republike Giorgio Napolitano ga je namreč povabil na pogovor o gospodarskih in političnih razmerah v državi. Njuno srečanje je trajalo približno eno uro, vsebina pogovora pa za zdaj ostaja skrivnost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin