Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 9. 2017,
20.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

utaja davkov Ljubljana InterContinental Miroslav Mišković

Sreda, 27. 9. 2017, 20.29

6 let, 6 mesecev

Sodišče razveljavilo del sodbe proti Miškoviću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Miroslav Mišković | Foto STA

Foto: STA

Sodišče v Beogradu je razveljavilo del sodbe prvostopenjskega sodišča, s katero je bil lastnik Delte holdinga Miroslav Mišković obsojen na pet let zapora in denarno kazen, kar naj bi sinu Marku pomagal pri utaji davka treh milijonov evrov. Obenem je Miškovića pravnomočno oprostilo obtožb o oškodovanju cestnih podjetij.

Posebno sodišče v Beogradu je junija lani srbskega podjetnika zaradi utaje davkov obsodilo na pet let zapora in denarno kazen osem milijonov dinarjev (okoli 64.800 evrov). Sodišče ga je spoznalo za krivega, da je sinu Marku pomagal pri utaji davka treh milijonov evrov, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Prvostopenjsko sodišče je obenem Miškovića junija lani oprostilo obtožb, da je oškodoval cestna podjetja, iz katerih naj bi s finančnim poslovanjem izvabljal denar. Danes je odločitev postala pravnomočna, saj je višje sodišče ocenilo, da ni dokazov, da bi Mišković zlorabil položaj.

Čaka ga ponovno sojenje

Višje sodišče je obenem naložilo, da se lastniku Delte, ki je v Ljubljani zgradila hotel Intercontinental Ljubljana, zaradi pomembnih kršitev v postopku sojenje v zadevi utaje davkov ponovi pred posebnim sodiščem v Beogradu. Sodišče je namreč ugotovilo, da je prvostopenjsko sodišče jasno kršilo postopek, saj v obrazložitvi sodbe ni navedlo odločilnih dejstev za obsodbo, tisti razlogi, ki pa jih je sodišče v sodbi zapisalo, pa so si nasprotujoči in večinoma nejasni.

Miškovića tako po poročanju Tanjuga čaka ponovljeno sojenje v delu obtožnice, ki ga bremeni pomoči sinu Marku pri utaji davkov.

Sodni proces proti Miškoviću so zaradi njegovih zdravstvenih težav decembra 2015 ločili od sodnega procesa proti njegovemu sinu in preostalim obtoženim.

Sodišče v Beogradu je sicer v torek zavrnilo prošnjo Miškovića, da mu začasno vrne potni list, s katerim bi se udeležil nocojšnjega slovesnega odprtja hotela Intercontinental v Ljubljani.

Ne spreglejte