Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 1. 2009,
9.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 14. 1. 2009, 9.48

8 let, 5 mesecev

Severozahod ZDA zajel arktični mraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Severozahod ZDA je v torek zajel pravi arktični mraz, saj so temperature v Minnesoti in Severni Dakoti padle na okoli minus 40 stopinj Celzija.

Mraz je sledil velikemu snežnemu neurju in se pomika proti vzhodu ZDA, kjer bo pustošil danes in v četrtek. Mraz zahteval smrtno žrtev Hud mraz je zajel široko območje od Minnesote do Kansasa in Missourija, kjer so temperature padle tudi do minus 20 stopinj Celzija in povzročile zaprtje šol. Mraz je doslej zahteval najmanj eno smrtno žrtev. To je bil 51-letni moški na severu države Wisconsin, ki se je v spanju sprehodil le sto metrov od hiše in zmrznil. Snežno neurje in mraz sta povzročila številne prometne nesreče.

Namerili celo minus 40 stopinj Celzija Rekordno nizke temperature so namerili v kraju International Falls v Minnesoti (minus 40), v Minneapolisu pa so namerili minus 28 stopinj Celzija. V kraju Hallock na skrajnem severozahodu države je temperatura padla na minus 38 stopinj Celzija, upoštevajoč veter pa celo na minus 50 stopinj. Nacionalna vremenska služba opozarja, da le deset minut trajajoča izpostavljenost kože takšnemu mrazu povzroči ozebline. Danes in v četrtek pričakujejo mraz tudi na vzhodu ZDA, čeprav je na primer v New Yorku bolj "milih" minus 11 stopinj Celzija.

Ne spreglejte