Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
8.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 8.52

8 let

Protestniki se selijo na tajska letališča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Protivladni protestniki na Tajskem so začeli zapuščati območje v središču Bangkoka, kjer se nahajajo prostori premiera Somchaija Wongsawata.

Na tem območju so vztrajali od konca avgusta. Protestniki se bodo sedaj odpravili na letališči, ki ju zasedajo že nekaj dni, zaradi blokade pa številni turisti še vedno ne morejo iz države.

Vedno več napadov na protestnike Kot je pojasnila tiskovna predstavnica opozicijskega Ljudskega zavezništva za demokracijo (PAD) Anchalee Paireerak, se bodo protestniki pridružili blokadi na bangkoških letališčih. Po njenih besedah bi bilo tvegano še naprej ostati tam zaradi ponavljajočih se napadov na protestnike. Ti so bili v nedeljo tarča granatnega napada, pri čemer je bilo ranjenih skoraj 50 ljudi.

Videti je bilo mogoče več privržencev PAD, ki so s spalnimi vrečami in ostalimi stvarmi zapuščali prizorišče v središču Bangkoka. PAD je prostore vlade zasedel konec avgusta v okviru prizadevanj, ki so jih sprožili že maja s ciljem strmoglaviti vlado.

PAD obtožuje vlado, da je skorumpirana in je le marioneta v rokah odstavljenega premiera Thaksina Shinawatre. Slednjega, ki je Somchaijev svak, so strmoglavili leta 2006 z državnim udarom.

"MZZ ni naredilo nič za naše državljane na Tajskem" Po izjavah, ki so jih nekateri Slovenci, ki so se nahajali oz. so še vedno na Tajskem, dali za Žurnal24, slovensko zunanje ministrstvo ni naredilo nič, kar bi našim državljanom olajšalo pot domov.

"Kontaktna oseba na Tajskem je na dopustu" Ena od Slovenk, ki je še vedno na Tajskem, je za Žurnal24 povedala: "Ne slovensko zunanje ministrstvo ne vlada nista stopila v stik z nami. Kontaktna oseba na Tajskem je na dopustu. Druga varianta bi bila francosko veleposlaništvo, ki naj bi bilo pristojno za nas. Vendar ko smo poklicali tja, so nas vprašali le, zakaj kličemo."

Ne spreglejte