Sreda,
17. 12. 2008,
10.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 17. 12. 2008, 10.57

8 let, 5 mesecev

Protestniki na Akropolo izobesili transparenta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Atenah je danes skupina študentov na skalnat grič, na katerem stoji Akropola, izobesila dva transparenta, ki med drugim pozivata k novim protestom.

Po navedbah policije naj bi se mladi protestniki na ulice ponovno odpravili že danes popoldne, s čimer se Grčija pripravlja na že 12. dan nemirov, ki izbruhnili po tragični smrti 15-letnika. Pozivi k "protestu solidarnosti po vsej Evropi" Skupina okoli 50 študentov je na griču, na katerem stoji najbolj obiskan zgodovinski spomenik v državi, najprej izobesila transparent, na katerem je v več jezikih napisana beseda 'upor', zatem pa se mu je pridružil še transparent, ki v angleščini v četrtek poziva k "protestu solidarnosti po vsej Evropi".

Združenje grških študentov namreč za četrtek v Atenah načrtuje veliko zborovanje. To bo potekalo v okviru protestov, ki se po Grčiji vrstijo vse dni od smrti 15-letnega Aleksisa Grigoropulosa, ki je 6. decembra umrl pod strelom policista. Protesti so sicer napovedani že za danes popoldne, ko naj bi se študentje vnovič zbrali pred sedežem policije v grški prestolnici.

Protestniki zasedli mestno hišo Iz Joanine na severozahodu Grčije medtem poročajo, da je skupina okoli 50 mladih zasedla mestno hišo, medtem ko poslopji lokalnega radia in kulturnega središča zavzemajo že od torka zvečer. Na radiu poleg tega oddajajo svoj lasten program, v katerem državljane pozivajo k uporu proti "deformaciji medijev".