Matic Tomšič

Ponedeljek,
19. 8. 2024,
16.24

Osveženo pred

4 ure, 20 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,19
maneken Hrvaška nesreča nesreča

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 8. 2024, 16.24

4 ure, 20 minut

Povzročitelj grozljive nesreče na Hrvaškem je maneken, delal je tudi za Armani

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,19
Prometna nesreča | 29-letnik je vozil prehitro in napihal nekajkrat več od dovoljene mere. Grozi mu od tri do petnajst let zapora. | Foto Shutterstock

29-letnik je vozil prehitro in napihal nekajkrat več od dovoljene mere. Grozi mu od tri do petnajst let zapora.

Foto: Shutterstock

Na Hrvaškem še vedno odmeva huda prometna nesreča na otoku Vir, ki jo je v soboto zvečer povzročil 29-letnik pod vplivom alkohola in s preveliko hitrostjo zbil petčlansko družino. 24-letna mama treh otrok je umrla na kraju nesreče, triletni otrok je še vedno v smrtni nevarnosti, štiriletna deklica in oče sta zelo hudo poškodovana, enajstmesečni dojenček pa jo je odnesel brez vidnejših poškodb. Hrvaški mediji so danes razkrili identiteto povzročitelja nesreče: gre za manekena Ivana Bakića iz Zadra.

Po nesreči, ki se je zgodila v soboto pozno zvečer ob neosvetljeni cesti brez pločnikov na hrvaškem otoku Vir, ob kateri se je v apartma vračala petčlanska družina, je bil povzročitelj, 29-letni Ivan Bakić, danes priveden na zaslišanje na okrožno tožilstvo v Zadru, so poročali hrvaški mediji. Že v nedeljo mu je preiskovalni sodnik sicer odredil pripor. 

Tožilstvo povzročitelju nesreče očita, da je zaradi vožnje pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel kar 1,75 promila alkohola, in neupoštevanja omejitve hitrosti – na kraju, kjer se je zgodila nesreča, je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro – z osebnim avtomobilom fiat punto povzročil smrt ene osebe, življenje ogrožajoče telesne poškodbe trem osebam in lažje telesne poškodbe eni osebi. 

Mnogi lastniki nepremičnin na Viru in tudi nekateri turisti že dlje opozarjajo na pomanjkljivo zaščito pešcev, ki jih je na otoku na vrhuncu turistične sezone ogromno. Ob tako rekoč večini najbolj prometnih cest in ulic namreč ni pločnikov.  | Foto: Google Zemljevidi Mnogi lastniki nepremičnin na Viru in tudi nekateri turisti že dlje opozarjajo na pomanjkljivo zaščito pešcev, ki jih je na otoku na vrhuncu turistične sezone ogromno. Ob tako rekoč večini najbolj prometnih cest in ulic namreč ni pločnikov. Foto: Google Zemljevidi

Po najnovejših informacijah hrvaških medijev je triletni otrok še vedno v kritičnem stanju, njegova štiriletna sestra in 28-letni oče pa sta zelo hudo poškodovana, a že zunaj smrtne nevarnosti. 24-letna mama, ki je v usodnem trenutku pred sabo potiskala otroški voziček, je zaradi posebno hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Enajstmesečni dojenček jo je odnesel najbolje, saj je utrpel le lažje poškodbe.

Dedek otrok je v pogovoru za hrvaške medije dejal, da je družina lokal, v katerem je preživljala večer, peš zapustila zato, ker naj bi eden od članov osebja lokala zaparkiral njihov avtomobil, premakniti pa ga nato ni želel pred koncem izmene, kar bi bilo šele ob treh zjutraj. 

Povzročitelj nesreče je maneken, bil je model za svetovno znane modne znamke

Kot je prvi poročal Zadarski list, je nesrečo na Viru povzročil 29-letni Ivan Bakić iz Zadra. Gre za (nekdanjega) manekena, ki je pred leti prek milanske agencije Major Model Management poziral za nekatere svetovno znane modne znamke, med drugim tudi Armani: