Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2013,
9.52

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

hiša rušenje

Četrtek, 8. 8. 2013, 9.52

3 mesece

Podrli hišo ugrabitelja Ariela Castra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V sredo so v Clevelandu podrli hišo, v kateri je Ariel Castro več let zadrževal, mučil in posiljeval tri dekleta.

"Ta hiša je predstavljala poosebljenje zla, ki je Ariel Castro," je poudaril tožilec Tim McGinty. "Zdaj je ni več," je dodal. V delavski soseski v Clevelandu, kjer je stala hiša groze, se je zbrala velika množica ljudi. Ta je padce zidov pospremila z navdušenim ploskanjem.

Delavci so sicer najprej za krmilo bagra povabili teto ene od žrtev, Peggy Arida, ki je hiši zadala prvi udarec. Nato so delo prevzeli profesionalci. V eni uri so od hiše, ki je bila dolga leta ječa treh žensk, ostale le še ruševine.

Dogodka se je udeležila tudi ena od žrtev, Michelle Knight. Ta je pred hišo sosedom razdelila rumene balone, ki so jih ti v trenutku, ko je stavba padla, spustili v zrak. Ob tem je opozorila na vse pogrešane osebe. "Bog, daj pogrešanim moč, da bodo vedeli, da so ljubljeni," je vzkliknila, ko so baloni poleteli proti nebu.

Podrtje hiše je bilo del dogovora, ki ga je 53-letni ugrabitelj Castro sklenil s sodiščem. Castro se je namreč s tožilstvom pogodil za dosmrtni zapor zaradi umora ter še okoli tisoč let zapora zaradi ugrabitev in drugih kaznivih dejanj, izognil pa se je smrti. Castro je med letoma 2002 in 2004 ugrabil Knightovo, DeJesusovo in Amando Berry. Knightova je na sodišču leta ujetništva opisala kot "pekel".

Ne spreglejte