Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 12. 2008,
12.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 18. 12. 2008, 12.00

8 let, 5 mesecev

Pakistan protestiral pri Indiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pakistan je danes poklical namestnika indijskega veleposlanika v Islamabadu in mu izročil noto, ker naj bi Indija minuli teden kršila njegov zračni prostor.

V noti je Pakistan izrazil zaskrbljenost, ker so indijska bojna letala v nasprotju z dvostranskim dogovorom v petek in soboto letela nad pakistanskim delom Kašmirja in mestom Lahore. Namestnik indijskega veleposlanika Manpreet Vohra je znova zanikal obtožbe in poudaril, da je to pokazala tudi preiskava.

Islamabad je Indijo že v nedeljo obtožil, da so njena letala v soboto dvakrat nezakonito vstopila v pakistanski zračni prostor. Indijska letala naj bi bila nekaj kilometrov znotraj pakistanskega ozemlja, pakistanska letala pa so jih nato spremila do meje. New Delhi je takrat obtožbe zanikal, pakistanski predsednik Asif Ali Zardari pa je še v nedeljo menil, da je bila kršitev Indije zanemarljiva in "tehnične narave".

Do odločnejšega stališča Islamabada sicer prihaja, potem ko je Pakistan Indijo v sredo znova pozval, naj ji predloži trdne dokaze o vpletenosti "elementov" v Pakistanu v teroristične napade v indijski finančni prestolnici Mumbaj (Mumbai).

Pakistanski predsednik Zardari pa je v pogovoru za britansko medijsko mrežo BBC v sredo znova zatrdil, da ni nobenega trdnega dokaza, ki bi povezoval Pakistan z napadi v Mumbaju.

Ne spreglejte