SiolNET. Novice Svet
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nič več piva za nemške vojake

0,35

termometer

pivo
V Nemčijo naj bi pripotovalo okoli 65 tisoč pločevink oziroma 20 tisoč litrov piva. Foto: Reuters

Nemška vojska bo iz Afganistana nazaj v domovino poslala na tisoče litrov alkohola. Vojaki ga namreč po novem ne smejo več piti, saj je varnostna grožnja po mnenju njihovih nadrejenih zaradi umikanja povečana, zato morajo biti ves čas v polni pripravljenosti na morebiten napad.

V Nemčijo naj bi tako pripotovalo okoli 65 tisoč pločevink oziroma 20 tisoč litrov piva, 340 steklenic vina in penine ter neznana količina radlerja. 

Poveljnik Ansgar Meyer je nemškim vojakom prepovedal uživanje alkohola v zadnjem obdobju pred umikom iz Afganistana, saj meni, da obstaja na območju, kjer so nameščeni vojaki, povečana nevarnost napadov. Poleg tega nemška vojska alkohola iz pravnih in verskih razlogov ne sme prodati lokalnim vojakom.

Nemški kontingent je sicer za ameriškim drugi največji v Afganistanu. Misija v tej državi je doslej največja in najdražja v zgodovini nemške vojske. Nemški vojaki naj bi po svojem umiku iz oporišča v Mazar-e-Šarifu, ki leži kakih 300 kilometrov severno od Kabula, tam pustili del svoje opreme.

Umik tujih sil iz dežele pod Hindukušem naj bi se sicer končal najpozneje do 11. septembra.

Afganistan Novice V Afganistanu znova hudi spopadi in številni mrtvi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin