Petek,
12. 12. 2008,
13.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 12. 12. 2008, 13.27

8 let, 5 mesecev

Mugabe je bil ob izjavah o koleri sarkastičen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Tiskovni predstavnik zimbabvejskega predsednika George Charamba je danes izjavil, da je bil Robert Mugabe sarkastičen, ko je v četrtek dejal, da je država premagala epidemijo kolere.

Ob tem je zahodne medije obtožil, da so Mugabejeve besede izkrivili. Mugabe je namreč v četrtek izjavil, da je zdravnikom uspelo ukrotiti epidemijo kolere, ki je doslej zahtevala 783 življenj, ob tem pa je zavrnil pozive mednarodne skupnosti k odstopu. Charamba: Izbruh kolere smo s pomočjo dobrodelnih organizacij ukrotili Mugabe je bil ob tem sarkastičen, izbruh kolere pa smo s pomočjo dobrodelnih organizacij ukrotili, je po poročanju petkove izdaje časopisa Herald dejal Charamba. Zimbabvejska opozicija je Mugabejeve izjave že označila za "nemarne in nepremišljene".

Charamba je britansko mrežo BBC in francoski televizijski kanal France 24 po poročanju AFP ob tem obtožil "namernega izkrivljanja in napačnega prikazovanja izjav zimbabvejskega predsednika Roberta Mugabeja".

ZN: Epidemija kolere zahtevala že 783 smrtnih žrtev ZN so v četrtek sporočili, da je epidemija kolere v Zimbabveju doslej zahtevala 783 smrtnih žrtev, 16.403 ljudje pa so okuženi. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v sredo opozorila, da bi lahko za boleznijo v prihodnjih tednih zbolelo do 60.000 ljudi.