Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 7. 2014,
13.26

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

izginulo letalo Srbija

Ponedeljek, 7. 7. 2014, 13.26

8 let, 3 mesece

Izginilo letalo vlade Republike srbske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Letalo znamke cessna v lasti vlade Republike srbske je z letališča v Banjaluki poletelo na neznano lokacijo.

Še preden je neznano kam izginilo malezijsko potniško letalo, je neznano kam izginila tudi cessna C-500 vlade Republike srbske. Cessna je bila edino letalo letalske družbe Sky Serbia, ki jo je vlada ukinila 31. decembra 2012. Vladno letalo je izginilo v času stečaja tega podjetja.

"Letalo so ukradli" Te dni je opozicijska Srbska demokratska stranka (SDS) od ministrstva za promet zahtevala pojasnilo, kje je letalo. Trdijo, da so ga odpeljali iz države in da ga želijo nelegalno prodati. Vladno letalo naj bi prenesli na podjetje Helikopterski servis RS. Letalo so nazadnje videli aprila 2013 na letališču v Banjaluki, ko naj bi poletelo na neznano lokacijo v tujini.

Po poročanju Radia Sarajevo je minister za promet na vprašanje, kje je letalo, odgovoril, da je vse v rokah stečajnega upravitelja in sodišča ter da nič ne ve o tem, kje naj bi bilo letalo.

"Toda cessne ni, prav tako ni denarja od morebitne prodaje. Iz tega lahko sklepamo, da je bilo letalo ukradeno," trdi član SDS Tomica Stojanović.

Slovenski falcon in bosanska cessna Zgodba cesne C-500 je sicer podobna zgodbi slovenskega vladnega falcona. Leta 1999 so jo dobili iz Beograda kot "del premoženja SFRJ" in jo uporabljali kot vladno letalo. Od leta 2006 je bila šest let parkirana na letališču v avstrijskem Linzu. Tam je končala, ker se je pokvarila med poletom v Nemčijo in so morali vladni predstavniki, ki so tja leteli, zasilno pristati v Linzu. Cena popravila in parkiranja v Linzu nikoli ni bila znana. V javnosti so krožile vsote okoli milijon in pol evrov.

Medtem pa je vlada kupila drugo letalo, modernejšo cessno C-525 za pet milijonov evrov, ki jo uporablja še zdaj. Kot razlog za nakup so navedli, da je bilo staro letalo v uporabi več kot 30 let in da je imelo več kot 1500 poletov. Z novim bodo lahko leteli v London in Moskvo.

Afriški kralji Ko se je popravljena cessna vrnila v Banjaluko, je bila težava to, da niso našli inženirja, ki bi imel potrebna dovoljenja za vzdrževanje letala. Skušali so jo prodati, a na dražbi, kjer je bila izklicna cena 1,2 milijona evrov, ni bilo interesentov, čeprav so tedaj mediji pisali, da se za letalo zanimajo afriški kralji.

Nato pa je letalo poletelo z letališča in izginilo neznano kam.

Ne spreglejte