Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
16.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 16.43

7 let, 12 mesecev

Ima Vladimir Putin zdravstvene težave?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tako namreč trdi japonska vlada, saj bi se moral Vladimir Putin srečati z japonskim premierjem, vendar je srečanje odpovedal.

Po tem, ko je ruski predsednik Vladimir Putin odpovedal srečanje z japonskim premierjem Jošihikom Nodo, so se pojavila številna vprašanja, ali mu morda zdravstvene težave preprečujejo, da bi normalno delal in potoval. Tiskovni predstavnik ruske vlade Dmitri Peskov je bil primoran zatrditi, da Putin nima zdravstvenih težav. Pri tem pa je še pojasnil, da srečanje z Nodo niti ni bilo nikoli uradno potrjeno. "Močno upamo, da se bosta lahko srečala, predvidevamo, da se bo to zgodilo v drugi polovici januarja," je pojasnil Peskov.

Japonska stran pa zgodbo o srečanju med Putinom in Nodo pripoveduje popolnoma drugače, saj je eden izmed japonskih vladnih uradnikov razkril, da jih je ruska vlada obvestila o odpovedi srečanja. Vzrok naj bi bile ravno zdravstvene težave predsednika Putina, o katerih pa niso nadaljnje pojasnjevali, piše Telegraph.

Japonski mediji: Putin ima zdravstvene težave Ugibanja o zdravstvenem stanju Vladimirja Putina pa so spodbudili tudi japonski mediji, ki navajajo trditve nekega japonskega župana s severa države, ki naj bi mu premier Noda razkril, da Putina pestijo zdravstvene težave.

Kljub temu pa Peskov, tiskovni predstavnik ruske vlade, vztrajno zanika, da bi Putin imel kakršnekoli težave. V intervjuju za ruski tabloid Komsomolskaya Pravda pa je povedal, da so govorice pretirane. "Dela kot prej in načrtuje, da bo še naprej delal z isto hitrostjo. Ne bo prekinil s športnimi aktivnostmi, kljub temu, da ima občasne bolečine v hrbtu, rami ali nogi. To pa še ni nikoli vplivalo na njegovo učinkovitost," je povedal Peskov.

Naslednji teden bo obiskal Turčijo Vladimir Putin, ki ima 60 let, je vedno veliko potoval, odkar je še tretjič prevzel mesto ruskega predsednika pa se je omejil zgolj na Moskvo, nazadnje je namreč oktobra odpotoval v Tadžikistan. V Kremlju pa so potrdili, da bo Putin naslednji teden obiskal Turčijo, s tem pa bodo utišali govorice, da Putin zaradi slabega zdravstvenega stanja ni zmožen potovati.

Ne spreglejte