Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 7. 2011,
12.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Hrvaška carina

Četrtek, 21. 7. 2011, 12.46

8 let

Hrvaška carina zavrača navedbe Slovakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Podrobna preiskava je pokazala, da postopek na hrvaškem mejnem prehodu ni potekal tako, kot so poročali slovaški viri, so sporočili iz hrvaške carinske uprave.

Navedbe dveh mladih slovaških parov, da naj bi v ponedeljek carinik na mejnem prehodu Plovanija (Sečovlje) od mlade Slovakinje zahteval, naj ga za vstop v državo oralno zadovolji, niso točne. Tako je sporočila Carinska uprava Republike Hrvaške v uradnem odzivu na včerajšnje poročanje slovaške agencije TASR, ki so ga povzeli tudi hrvaški in slovenski mediji.

Cariniki nakazujejo na postopek mejne policije

S preiskavo so, kot so zapisali, "zanesljivo ugotovili, da carinski uradniki niso bili vpleteni v sporni dogodek na mejnem prehodu Plovanija", in še dodajajo, da sta "vsebina in ton objavljene vsebine povsem netočna in skrajno tendenciozna".

Ob prečkanju meje dveh mladih slovaških parov na mejnem prehodu Plovanija naj bi cariniki fantoma odredili temeljit telesni pregled zaradi iskanja mamil (ki jih po enournem postopku niso našli), med pregledom naj bi po navedbah Slovakov eden od carinikov predlagal, naj ga ena od mladenk oralno zadovolji v zameno za konec postopka.

Cariniki, ki sicer zavračajo vpletenost svojih kolegov, so v istem odzivu še zapisali, da "vsebinski značaj objavljene informacije nedvomno nakazuje na okoliščine postopanja mejne policije, ki ima predpisana pooblastila in primarno pristojnost na področju odkrivanja zlorabe mamil".

Policija: "Ni prijave kaznivega dejanja, okoliščine še ugotavljamo"

"Lahko potrdimo, da sta nas o tem domnevnem dogodku seznanili hrvaško veleposlaništvo in sedež našega ministrstva ter da preverjamo vse navedbe," so za SiOL povedali v istrski policijski upravi v Pulju, ki je zadolžena tudi za mejni prehod Plovanija. Navedb iz sporočila carinske uprave ne komentirajo: "Ugotavljamo, kaj se je zgodilo in kdo so ti turisti, ker pa ni nobenega naznanila kaznivega dejanja, še ugotavljamo, kdo so te osebe in ugotavljamo njihovo identiteto, da bi z njimi lahko opravili pogovor in preverili vse okoliščine."

Ne spreglejte