Četrtek,
29. 1. 2009,
13.10

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 29. 1. 2009, 13.10

8 let, 5 mesecev

Havla odpustili iz bolnišnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji češki predsednik Vaclav Havel, ki so ga pred dvema tednoma zaradi hude bolezni prepeljali v bolnišnico v Pragi, se je vrnil domov, kjer bo nadaljeval okrevanje.

Kot je povedala zdravnica Martina Peličovska, se je Havlovo zdravstveno stanje izboljšalo, zato so se v praški bolnišnici Motol odločili, da lahko okreva na domu. Zdravnik Martin Holcat, ki je vodil 14-člansko zdravniško ekipo, je ob tem razkril, da je bilo Havlovo stanje v preteklih dneh "zelo kritično in zelo resno, kot še nikoli doslej".

Dolga zgodovina zdravstvenih težav 72-letnemu Havlu so 12. januarja uspešno operirali manjši abces na grlu, zaradi katerega je težko požiral, a se je nato zamašil spodnji del njegovega desnega pljučnega krila. Havel je bil že lani v bolnišnici zaradi akutnega bronhitisa in srčne aritmije. Češki dramatik, ki je bil včasih verižni kadilec, ima dolgo zgodovino zdravstvenih težav; med drugim je imel pljučnega raka in težave s srcem.

Nekdanji češki predsednik se bo moral sedaj predvsem držati doma, saj razsaja epidemija gripe. Ob odhodu iz bolnišnice se je danes na kratko srečal z novinarji, pri čemer se je z utrujenim glasom med drugim zahvalil zdravnikom in medicinskim sestram, pa tudi svoji soprogi in "angelu varuhu".