Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 12. 2008,
13.58

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 16. 12. 2008, 13.58

8 let, 5 mesecev

Eksploziv v pariški veleblagovnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Francoska policija je v eni od pariških veleblagovnic, kjer so božični-novoletni nakupi na vrhuncu, odkrila pet palic dinamita, zaradi česar so evakuirali več sto nakupovalcev in turistov.

Policija je po odkritju nemudoma zaprla območje veleblagovnice Printems Haussmann, kamor so prispele posebne policijske protiteroristične enote. Te so že deaktivirale eksploziv, čeprav je francosko notranje ministrstvo sporočilo, da detonatorja niso našli.

Odgovornost za napad prevzela Afganistanska revolucionarna fronta Odgovornost za dejanje je prevzela neka afganistanska skupina. Šlo naj bi za Afganistansko revolucionarno fronto. Ta je pred tem francoski tiskovni agenciji AFP poslala opozorilo, da je v veleblagovnici podstavila več bomb, in zahtevala, naj Francija do konca februarja prihodnje leto umakne svoje enote iz Afganistana.

Sarkozy pozval k previdnosti Na dogajanje v francoski prestolnici se je že odzval francoski predsednik Nicolas Sarkozy. Na novinarski konferenci v Strasbourgu, kjer je govoril o polletnem francoskem vodenju unije in zaključkih vrha v Bruslju, je izpostavil odločnost v boju proti terorizmu in tudi pozornost. "Moramo biti previdni in zmerni," je poudaril.

Ne spreglejte