SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Egiptovski predsednik Mursi preoblikoval vlado

1

termometer

V boju proti gospodarski krizi je egiptovski predsednik Mohamed Mursi preoblikoval vlado.

Priseglo je deset novih ministrov, med drugim nova ministra za finance in za notranje zadeve, poročajo egiptovski državni mediji. Trije novi člani kabineta prihajajo iz Muslimanske bratovščine, kateri sicer pripada tudi Mursi. Pri preostalih sedmih naj bi šlo za neodvisne kandidate. Med resorji z novimi ministri so tudi civilno letalstvo, komunikacije, energetika, okolje, regionalni razvoj in promet.

Preoblikovanje vlade je napovedal že konec decembra Mursi je preoblikovanje vlade premiera Hišama Kandila napovedal že 26. decembra, potem ko je bila na referendumu prepričljivo potrjena nova egiptovska ustava.

Stanje egiptovskega gospodarstva se namreč vse od strmoglavljenja Hosnija Mubaraka pred dvema letoma strmo poslabšuje. Med vzroki za to je pomanjkanje politične stabilnosti, kar odvrača potencialne tuje vlagatelje.

Pred vrati so pogajanja z IMF-om Pred Egiptom so med drugim težavna pogajanja z Mednarodnim denarnim skladom (IMF) o milijardnem posojilu, v katerih pomembno vlogo igra finančni minister.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin