SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Donald Trump bi dal tudi milijardo dolarjev

1

termometer

 | Foto:
Ameriški bogataš Donald Trump je pripravljen za predsedniško kampanjo zapraviti ogromne količine denarja. Pravi, da zaradi svojega bogastva ni odvisen od različnih lobističnih skupin.

"Zaslužim 400 milijonov dolarjev (360 milijonov evrov, op. a.) na leto. Ni pomembno, koliko sem doslej zapravil za predsedniško kampanjo. Kar si želim, je, da bi bila ta država spet velika," je na vprašanje novinarja CNN odgovoril Trump, trenutno vodilni republikanski kandidat za predsednika, ki ga bodo Američani volili novembra prihodnje leto.

Pozneje so Trumpa radovedni novinarji še enkrat povprašali, ali bi bil pripravljen za predsedniško kampanjo zapraviti milijardo dolarjev (900 milijonov evrov). "Če bo potrebno, potem bom zapravil toliko, da," je odgovoril.

Ni odvisen od lobistov Trump, ki je v preteklosti pogosto daroval denar političnim kandidatom, med drugim tudi Hillary Clinton, kot eno od svojih prednosti poudarja ravno svoje bogastvo. Trdi, da ne bo postal lutka različnih lobijev, saj zaradi lastnih finančnih virov ni odvisen od njihovih donacij.

Ekstravagantni kandidat je med predsedniško kampanjo s svojimi izjavami že večkrat poskrbel za razburjenje, morda še največje, ko je dejal, da bi med Mehiko in ZDA zgradil zid, ki naj bi preprečil nezakonito priseljevanje Mehičanov, račun zanj pa bi izstavil kar mehiški vladi. Ob predstavitvi svoje migrantske politike pa je dejal, da bi, če bi bil predsednik, izselil vse priseljence, ki nimajo urejenih dokumentov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin