SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bandić z zalogo gotovine

3

termometer

 | Foto:
Med preiskavo stanovanja zagrebškega župana Milana Bandića so našli skoraj 160 tisoč dolarjev gotovine neznanega izvora. Primer že odmeva v tujini.

Kot so za Jutarnji list dejali neimenovani viri, je imel župan gotovino skrito na treh, štirih mestih. Prav tako so veliko količino gotovine odkrili v avtomobilu prav tako aretiranega predsednika uprave Zagrebškega holdinga Slobodana Ljubićića, ki so ga ujeli na mejnem prehodu Bregana, ko je skušal zapustiti Hrvaško.

Gotovina je poleg zbirke umetniških slik, ki so jo odkrili v Bandićevi počitniški hišici. Njeno vrednost še vedno ocenjujejo. Prav tako preverjajo, ali ima župan v lasti tudi druge dragocenosti, ki jih ni prijavil v svojem poročilu o premoženju. Kot kaže, je lastnik nekaj nepremičnin v Zagrebu, ki pa so uradno zapisane na njegove prijatelje. USKOK namreč želi, da bi zaplenili vse nepremičnine in bančne račune, ki jih ima Bandić, s čimer bi zavarovali morebitne poznejše terjatve upnikov.

Zaskrbljeni Hollande Aretacija zagrebškega župana pa že odmeva v tujini. Med srečanjem v Bruslju naj bi francoski predsednik Francois Hollande hrvaškega premierja Zorana Milanoviča zaskrbljeno spraševal, kaj se dogaja. Tudi drugi politiki evropskih držav naj bi bili zaskrbljeni nad dogajanjem. Po Ivu Sanaderju je namreč to že drugi visoki hrvaški politik, vpleten v korupcijo.

Uradni komentarji Evropske skupnosti so sicer, da je to notranja zadeva ene od članic in da je ne želijo komentirati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin