Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 11. 2013,
13.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

glasovanje

Sreda, 27. 11. 2013, 13.12

8 let, 1 mesec

Ali bo Putin rešil Berlusonija?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Silvio Berlusconi nestrpno čaka na odločitev senata o tem, ali naj nekdanjega premierja po 20 letih vrže iz italijanske politike.

"Ne bom se umaknil", je sinoči na javni televiziji in danes dopoldne razlagal nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi.

"To, kar se je dogaja, je nesprejemljivo," pravi Berlusconi. V ponedeljek zvečer je 77-letni nekdanji premier na večerji gostil ruskega predsednika Putina. "Šokiran je bil, kako ravnajo z mano," pravi Vitez, naj bi o dogajanju v Italiji Berlusconiju rekel Putin.

Putin in Berlusconi sta dobra prijatelja. Putin je Berlusconiju pred leti podaril posteljo, ki je postala razvpita, potem ko je dekle na poziv Patrizia D'Arrio razkrila, da je v "Putinovi postelji" čakala na Berlusconija tisti večer, ki sta ga z bivšim predsednikom vlade preživela skupaj.

Berlusconi je poleti zanikal, da bi, če mu bodo odvzeli poslansko imuniteto, kar se bo zvečer najbrž tudi zgodilo, zatočišče iskal v Putinovi državi. "Italijo in Rusijo druži preveč povezav in ne želim se postaviti v vlogo talca," je takrat dejal.

Naprej, Italija na ulice To je šele začetek, pravi Berlusconi o svojih podpornikih, ki so v zadnjih dneh šli zanj na ulice z zastavami "Naprej, Italija". 55 tisoč Italijanov je podpisalo peticijo za Berlusconija. "To, da me mečete iz parlamenta, je smrtni udarec za demokracijo," vzklika Berlusconi.

Vojna glasov A zdi se, da je njegova usoda zapečatena. V senatu sile niso razdeljene v njegov prid. Za izgon Berlusconija iz politike naj bi glasovala največja vladna stranka PD, pa tudi gibanje Pet zvezd. "Obupno se nam zdi, da Berlusconi govori o vesti. Če bi imel vest, bi odstopil takoj, ko je bil obsojen, zdaj smo posmeh Evropi,« pravijo v Gibanju.

Berlusconi je bil avgusta obsojen na dve leti zapora, kazen so mu zmanjšali na leto dni in na pet letno prepoved političnih funkcij zaradi davčnih utaj pri nakupu ameriških filmov za svojo televizijo Mediaset.

Včeraj sta pred novinarje stopila Berlusconijeva odvetnika in dejala, da so navedbe, da bi Berlusconija danes aretirali ali mu kako drugače odvzeli prostost popolna provokacija. Berlusconi na odločitev senata čaka doma. Z avgustovsko obsodbo se je že sprijaznil, dejal je celo, da bo leto dni zapora odslužil z opravljanjem javnih del. Večji problem je izgon iz politike. S tem bi namreč Berlusconi izgubil poslansko imuniteto in tako se bo proti njemu sprostilo še veliko drugih sodnih postopkov.

Ne spreglejte