Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 7. 2014,
11.47

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

narava ogenj piknik

Petek, 4. 7. 2014, 11.47

5 let, 5 mesecev

Znate pravilno zakuriti ogenj?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poletni meseci so meseci piknikov naravi. Druščine se pogosto odločijo za kurjenje v naravi. Katere so omejitve, kako urediti kurišče in kako ravnati po koncu kurjenja?

Prvi toplejši spomladanski sončni žarki so znanilci začetka sezona piknikov, tudi takšnih, ko hrano pripravljamo s peko na prostem. Ob odločitvi za kurjenje v naravi je dobro poznati ´pravila narave´, tudi za to, ker statistike kažejo, da več kot 95 odstotkov vseh požarov v naravi povzroči človek zaradi malomarnosti in nevednosti.

Kaj storiti, če je nekdo na vašem zemljišču zanetil požar? Kot pravijo na Zavarovalnici Triglav, se zavarovalno kritje praviloma nanaša na požarno škodo na objektih in premičninah zavarovanca, najboljša kritja za tovrstne nevarnosti pa ponuja zavarovanje Dom. "Pri zavarovanjih pravnih oseb poleg materialne škode po požarni polici zavarujemo tudi posledično škodo podjetja zaradi izpada dohodka oziroma dobička. Prav tako ponujamo zavarovanje gozdov za požarne rizike," pojasnjujejo.

Če tretja oseba zaneti požar, zavarovalnica v primeru, da ima lastnik sklenjeno ustrezno zavarovanje, plača škodo lastniku kapacitet. "Vendar pa ima zavarovalnica pravico regresirati povzročitelja takšne škode, ne glede na to, ali je požar povzročil namenoma ali iz malomarnosti."

Peka žara v blokih – kako smo zaščiteni? Ker se vse več ljudi, ki živijo v blokovskih naseljih, odloča za peko žara kar na balkonu, se nevarnost požarov povečuje tudi v mestnih okrožjih. Kaj moramo vedeti v primeru, da požar zaneti oseba v stanovanjski hiši? Če bi šlo v tem primeru za požar iz malomarnosti lastnika stanovanja oziroma stanovanjske hiše, mu zavarovalnica plača zavarovalnino za škodo na njegovih kapacitetah iz njegove požarne police, pravijo pri Zavarovalnici Triglav. Če pa gre za naklepno povzročeno škodo, zavarovalnica škodo lastniku kapacitet iz njegove požarne police ne povrne.

Ne spreglejte