Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2007,
11.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

1

Natisni članek

Petek, 23. 11. 2007, 11.54

8 let

Zavedeni novinarji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

1

Tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak je pojasnil, da so bili nekateri novinarji zavedeni.

Tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak je pojasnili, da so po javni objavi peticije proti medijski cenzuri s strani nekaterih novinarjev, ki so podpisali peticijo, prejeli sporočilo, da se končno in javnosti znano besedilo peticije precej razlikuje od besedila, ki jim je bilo prvotno dano v podpis in pod katerega so se podpisali. Soavtor peticije Blaž Zgaga v torek ni želel dajati pojasnil, v četrtek nam na klice sprva ni odgovarjal, pozneje pa ni bil dosegljiv.

Novinarji prosili za umik podpisa

Kot navajajo v kabinetu predsednika vlade, so jim novinarji sporočili, da so takoj po objavi spremenjenega besedila peticije zaprosili za umik podpisov, saj so ocenili, "da so bili zbrani na lažen in zavajajoč način, pa jim to, "kot je razvidno iz javno dostopnega seznama podpisnikov, ni bilo omogočeno". Ob tem naj bi, kot navajajo v kabinetu, izrazili tudi obžalovanje, da je prišlo do omenjene manipulacije.

Prvotno besedilo ni znano

Koliko je bilo tovrstnih primerov, jim v kabinetu ni znano. Prav tako jim ni znano, kakšno je bilo prvotno besedilo peticije: "Po naši oceni pa to postavlja še dodatno pod vprašaj verodostojnost omenjene peticije." V kabinetu pojasnjujejo, da so iz sporočil novinarjev, ki so se obrnili na kabinet predsednika vlade, razbrali, da naj bi bila peticija mišljena "le kot podpora tistim kolegom, ki se jim dela cenzura, pri čemer noben stavek, beseda ni dal misliti, da gre za proti-vladno kampanjo."

Soavtor peticije Blaž Zgaga v torek ni želel dajati pojasnil, v četrtek pa nam sprva na klice ni odgovarjal, pozneje pa ni bil dosegljiv.

Janša o primeru govoril že na seji o zaupnici vladi

Predsednik vlade Janez Janša je sicer v ponedeljek med razpravo o zaupnici vladi v državnem zboru opozoril na to, da naj bi nekateri novinarji podpisali drugačno besedilo, kot je bilo pozneje objavljeno v javnosti. Tedaj je dejal, da so se nekateri novinarji obrnili na njegov kabinet in mu sporočili, da so bili pri podpisu peticije zavedeni.

Ne spreglejte