Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2017,
11.42

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

vreme Luka Koper

Sreda, 15. 11. 2017, 11.42

6 let, 5 mesecev

Zaradi močne burje težave v Luki Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Burja. Vreme. | Foto Tomaž Primožič/FPA

Foto: Tomaž Primožič/FPA

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem v severni Sloveniji občasno delno jasno. Pozno zvečer bo predvsem na Kočevskem in v Beli krajini občasno rahlo deževalo ali snežilo.

Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 11 stopinj Celzija. V četrtek bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugod bo oblačno, v jugovzhodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Količina padavin bo majhna. Burja na Primorskem bo nekoliko oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, ob morju 7, v alpskih dolinah do -4, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Meja sneženja med 400 in 600 metri nadmorske višine

V petek bo pretežno oblačno, krajša sončna obdobja bodo ob morju. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bodo občasno rahle padavine. V noči na soboto se bodo padavine razširile nad večji del Slovenije in v soboto dopoldne ponehale. Meja sneženja bo med 400 in 600 metri nadmorske višine. V soboto popoldne se bo od severa delno zjasnilo. Na Primorskem bo oba dneva pihala šibka do zmerna burja.

ogrevanje zima | Foto:

Zaradi burje priprto koprsko pristanišče

Burja na Primorskem je še zmerna do močna in bo danes na izpostavljenih mestih v sunkih še presegla hitrost sto kilometrov na uro, opozarjajo na agenciji za okolje (Arso). Zaradi burje so med drugim za ladijski promet priprli koprsko pristanišče, so potrdili na upravi za pomorstvo.

Tako se na upravi za pomorstvo o vplutju oz. izplutju ladij odločajo od primera do primera. Kot so pojasnili, bodo ukrep odpravili, ko bo jakost vetra padla.

Snežne razmere v visokogorju

Nevarnost snežnih plazov je nad nadmorsko višino okoli 1400 metrov zmerna, druge stopnje, nižje pa majhna, prve stopnje. Okrepljena severni in vzhodni veter sta v gorah prenašala sneg in delala nove zamete.

Ne spreglejte