Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2011,
7.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maribor

Petek, 22. 4. 2011, 7.31

8 let

Zapleti z EPK 2012: Odstopila še Hvalčeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po odstopu predsednika programskega sveta Javnega zavoda EPK 2012 Tomaža Pandurja je nepreklicno odstopila tudi poslovna direktorica zavoda Helena Hvalec.

Hvalčeva je kot vzrok svojega odstopa navedla pogojevanje in izsiljevanje programskega direktorja ter konceptualne razlike v vodenju. Na drugi strani pa ji programski direktor zavoda Mitja Čander očita pasivno poslovno politiko.

"Razmere za delo so nevzdržne" Hvalčeva, ki je znova zanikala nepravilnosti pri poslovanju zavoda, je kot glavni razlog za odstop navedla nevzdržne razmere za delo.

Helena Hvalec, poslovna direktorica MARIBOR 2012 EPK v odstopu: 'Odstopam zaradi pogojevanja in izsiljevanja programskega direktorja in konceptualnih razlik v vodenju, saj se v takui upravi ne da delati.'

Čander: "Motila me pasivna poslovna politika"

Programski direktor zavoda Mitja Čander je dejal, da sicer ceni njen vložen trud v projekt, a je pred nekaj tedni izgubil zaupanje v njeno vodenje.

Mitja Čander, programski direktor MARIBOR 2012 EPK: 'Motila me je na nek način pasivna poslovna politika. Mislim, da je stvari potrebno pač voditi hitreje in aktivneje ter včasih najti rešitve, ki omogočajo tako velikemu projektu, da zares uspe. Tukaj v prvi vrsti mislim na likvidnostno politiko, pa tudi na druge procese v zavodu.'

Del seje sveta EPK 2012 zaprt za javnost

Pred obravnavo 6. točke seje kadrovska vprašanja se je svet zavoda odločil sejo zapreti za javnost.

In sicer na prošnjo Hvalčeve, ki ni želela, da se javnost seznani z v odstopni izjavi priloženimi opozorili in priporočili povezanimi s poslovno realizacijo projekta. Po uri in pol je svet zavoda sprejel odstop Hvalčeve, z utemeljitvijo da gre za konceptualna razhajanja.

Pooblastila poslovne prenesena na generalno direktorico

mag. Franci Pivec, namestnik predsednika sveta zavoda MARIBOR 2012 EPK: 'Prav tako je svet v prehodnem obdobju prenesel pooblastila dosedanje poslovne direktorice na generalno direktorico zavoda. Na koncu se svet ni odločal o vršilcu dolžnosti poslovne direktorice, glede na to, da je v obravnavi predlog za spremembo odloka o Zavodu EPK s predvidevanjem, da bo ta sprememba prinesla drugačno upravno strukturo v zavodu.'

Sicer pa bo danes svet zavoda predstavil osnutek programa in dogovor s partnerskimi mesti.

Ne spreglejte