Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2013,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2013, 16.13

8 let

Zabili so mi nož v hrbet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tako pravi zdaj že nekdanji v. d. direktorja javne agencije za varnost prometa Franc Pojbič, tudi nekdanji član SDS.

Franc Pojbič, ki je zdaj nezaposlen, saj je vlada v sredo za novega v. d. direktorja agencije za obdobje največ pol let imenovala Igorja Velova, o čigar imenovanju ne želi govoriti, pravi pa, da ni bil razrešen, ampak aktualna vlada o njegovem imenovanju sploh ni odločala.

Bojan Žlender me je odstrelil, je prepričan Franc Pojbič Razlog za to tiči v dejstvu, da je aktualni predsednik sveta agencije Bojan Žlender, sicer prvi mož Direktorata za promet z infrastrukturnega ministrstva, predlog o njegovem imenovanju, ki ga je aprila oblikoval še prejšnji svet agencije, preprosto pospravil v predal, zato vlada o njem sploh ni odločala. To je nedopustno, gre za zlorabo položaja predsednika sveta Bojana Žlendra. "Zato bi ga moral pristojni minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel, v polletnem mandatu sva se srečala le enkrat, poklicati na odgovornost," je prepričan Franc Pojbič.

Pojbič: Oditi sem moral, ker sem se zelo resno lotil nujne reorganizacije področja Pojbič je tudi prepričan, da je moral oditi, primopredaja poslov bo prihodnjo sredo, ker je začel razgaljati nepravilnosti, nezakonitosti, sume korupcije in se je zelo dejavno lotil nujne reorganizacije na tem področju. Dogajale so se in se še številne nepravilnosti pri delu šol vožnje in podjetij, ki se ukvarjajo s tehnični pregledi, zagotavlja Franc Pojbič. Končni nadzor za leti 2011 in 2012 je razgrnil več kot pet tisoč kaznivih dejanj, ki so jih ugotovili policija, DURS in inšpekcijske službe.

SDS mi ni dal mesta direktorja! Franc Pojbič je tudi danes ponovil, da je bil njegov nedavni izstop iz stranke SDS in združenja za Vrednote Slovenske osamosvojitve njegova osebna odločitev. "Nisem se več čutil kot član stranke, ta pa mi tudi ni dala položaja direktorja Javne agencije za varnost prometa, ker če bi mi ga dala, zakaj me tedanja vlada ni imenovala za redni mandat," se sprašuje Franc Pojbič. V primeru objave javnega razpisa za direktorsko mesto agencije pa se nanj namerava prijaviti.

Ne spreglejte