Ponedeljek,
1. 9. 2008,
15.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 15.33

8 let

Za Presečnika SLS nikoli ni bila tajkunska stranka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kandidat SLS in SMS za poslanca v državni zbor, sicer vodja poslanske skupine SLS Jakob Presečnik je povedal, da SLS ni bila nikoli tajkunska stranka, kot bi jo nekateri radi označili.

Po oceni Presečnika, ki je bil v zadnji sestavi državnega zbora vodja poslanske skupine SLS, je vzdušje v stranki zelo dobro in pozitivno, vlada tudi precejšnje soglasje. Presečnik je tudi opozoril, da letošnje državnozborske volitve niso volitve za mandatarja slovenske vlade, ampak za poslance v državni zbor. Zahvalil se je vsem, ki so ga podprli kot strankinega kandidata za poslanca, in poudaril, da bo v primeru izvolitve zastopal interese tako Zgornje Savinjske doline, od koder izhaja, kot tudi vse Slovenije.

Robnik: S SMS imamo mladost in izkušenost

Župan občine Mislinja Viktor Robnik, ki prav tako kandidira za poslanca SLS in SMS v DZ v peti volilni enoti, pa podpira sinergijo ob združitvi stranke s SMS. Prepričan je namreč, da imajo tako na eni strani mladost, na drugi pa izkušenost. Tekom volilne kampanje bo Robnik po lastnih besedah to tudi pokazal in poskusil udejanjiti.

Robnik: Program SLS je pisan na kožo podeželskim občinam Meni tudi, da je program SLS "pisan na kožo" podeželskim občinam, zato se bo v primeru izvolitve v DZ zavzemal za uresničitev poudarkov iz programa stranke. Po njegovih besedah je treba prav tako obuditi vse "zaspane" projekte, kot so: izgradnja hitre ceste, ki bi Koroško povezala s štajersko avtocesto, uvedba pokrajin in izgradnja centra za ravnanje z odpadki.

"Zadnji čas je, da Korošci dobimo svojega poslanca v državni zbor," je še dejal Robnik.

V peti volilni enoti na listi SLS in SMS poleg Presečnika in Robnika kandidirajo tudi strankin predsednik Bojan Šrot, Marko Diaci, Darko Simončič, Dragica Sternad Prašnikar, Robert Bah, Mateja Maja Ažman, Tomislav Lečnik in Marijana Cigala.

Peta volilna enota obsega območje občin Celje, Dravograd, Mozirje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Velenje, Žalec in Šentjur.