Sobota,
5. 4. 2008,
14.43

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2008, 14.43

8 let, 6 mesecev

Za predsednico Ženske zveze NSi izvoljena Ljudmila Novak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na tretjem volilnem kongresu Ženske zveze NSi v Petrovčah je okrog 80 delegatk za novo predsednico zveze izvolilo evropsko poslansko Ljudmilo Novak, ki bo to funkcijo opravljala dve leti.

Za podpredsednici zveze sta bili izvoljeni dosedanja predsednica Lidija Drobnič in Vilma Tekavc. Novi izvršilni odbor Ženske zveze NSi bodo sestavljale: Irena Ahčin, Stanislava Frelih, Sonja Benda Heine, Ksenija Kraševec, Marija Lavtar, Alenka Marin in Marija Zupančič. Dvaindvajset članic pa je bilo izvoljenih v svet ženske zveze, katerega bo vodila Marta Milena Keršič. "Glavna naloga ženske zveze je spodbujanje žensk k aktivnejši vlogi v političnem življenju" Novakova je ob svoji izvolitvi na novinarski konferenci po kongresu povedala, da je glavna naloga ženske zveze spodbujanje žensk k aktivnejši vlogi v političnem življenju. Dejala je, da se ženska zveza mora zavzemati za večjo zastopanost žensk v politiki in enakopravnejšo vlogo ženske v politiki, gospodarstvu in družbi.

"Treba je povečati število žensk na političnih funkcijah v stranki" Meni tudi, da je treba povečati število žensk na političnih funkcijah v stranki in v Sloveniji ter izboljšati podobo ženske političarke. "Ženska ni enaka moškemu, pač je enakovredna, zato je v politiki potreben tudi ženski spol pri odločanju o našem življenju" je dejala.

Po njenih besedah smo ženske pomemben in celo številčnejši del družbe, zato smo dolžne prevzeti tudi svoj del odgovornosti z aktivnim delovanjem v politiki. Za določena področja, tako Novakova, imamo ženske bolj pretanjen čut, zato moramo bolj delati v tej smeri.

Drobničeva za svoje dosedanje delo prejela posebno zlato priznanje Drobničeva, ki je za svoje dosedanje delo prejela posebno zlato priznanje, je še posebej izpostavila ključno vlogo žensk pri oblikovanju in ustanavljanju NSi. Povedala je, da NSi ne ostaja zgolj pri besedah, temveč vlogo žensk v politiki jemlje zelo resno, kar se kaže s tem, da stranka na najbolj odgovorna mesta postavlja številne ženske. NSi ima tako na najvišjih političnih mestih kar dve ministrici, dve poslanki, državno sekretarko in evropsko poslanko.

Nova podpredsednica ženske zveze Tekavčeva je opozorila, da so na kongresu pregledali dosedanje delo ženske zveze, ki je bila ustanovljena leta 2001, potrdili so program dela za naslednje dve leti in za izjemno prizadevno delo v preteklih letih podelili šest posebnih priznanj.

"Pomembno je dati težo ženskam v politiki" Ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar pa je poudarila, da ženske v NSi ne želijo govoriti le o politiki, ampak delati tudi politične korake. "Pomembno je dati težo ženskam v politiki, predvsem na področju odločanja. Naša stranka se temelji na družinskih vrednotah," je pojasnila Kucler Dolinarjeva.