SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vloge za štipendije dijakov še ta mesec

4

termometer

 | Foto:
Ministrstvo za delo opozarja, da morajo dijaki vložiti vlogo za državno štipendijo v avgustu, da bodo ob izpolnjevanju pogojev upravičeni do državne štipendije z začetkom šolskega leta 1. septembra.

Vloge za znižano plačilo vrtca pa avgusta vlagajo starši za otroke, ki gredo prvič v vrtec, in tisti, ki jim poteče pravica. Študenti morajo vlogo za dodelitev državne štipendije vložiti v septembru, da bodo ob izpolnjevanju pogojev upravičeni do državne štipendije z začetkom študijskega leta 1. oktobra, pravijo na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Zakon določa, da državna štipendija upravičencu pripada od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge. Roka ali javnega poziva za oddajo vloge za državno štipendijo sicer ni več, so pojasnili.

Znižano plačilo vrtca od lanskega leta velja za obdobje enega leta. Vloge za znižano plačilo vrtca pa avgusta vlagajo starši za otroke, ki gredo prvič v vrtec, in tisti, ki jim poteče pravica. Iz informacijskega sistema centrov za socialno delo je razvidno, da polovici vseh upravičencev do znižanega plačila vrtca ta pravica poteče decembra.

Brez vlog za subvencionirano prehrano Na ministrstvu so z namenom, da starši ne bi po nepotrebnem vlagali vlog za subvencijo vrtca ali da ne bi pozabili na oddajo vloge, če jim pravica poteče, decembra lani pripravili aplikacijo za vpogled v podatke o pravicah iz javnih sredstev. Dostop do aplikacije je mogoč s spletne strani ministrstva https://emddsz.gov.si/iscsd2_vppjs/.

Od lanskega šolskega leta staršem v avgustu tudi ni treba oddajati vlog za uveljavljanje subvencije prehrane, saj šole upoštevajo uvrstitev v dohodkovni razred v veljavni odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin