Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 6. 2015,
20.05

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
obisk

Natisni članek

Sreda, 3. 6. 2015, 20.05

8 let, 3 mesece

Vlada v primorsko-notranjski regiji tudi o konkretnih problemih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Obisk primorsko-notranjske regije je po oceni premiera Mira Cerarja vlado še bolj povezal s subjekti v regiji, obenem pa je ponudil tudi nekaj stvarnih zavez.

Tako naj bi potniški vlaki po lanskem žledolomu po celotni primorski progi začeli voziti avgusta. Usoda vadišča na Počku ostaja nejasna, se pa na vladi strinjajo o nujnosti sistemske rešitve.

Potniški vlaki po celotni primorski progi bodo začeli voziti avgusta Predsednik vlade Miro Cerar je na novinarski konferenci ob koncu vladnega obiska v regiji povedal, da je čutiti, da se različni deležniki "prebujajo", a je prav zato nujno, da imajo sogovornika v državi.

Bržkone najpomembnejša novica je napoved ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča, da bodo potniški vlaki po celotni primorski progi, ki jo je močno poškodoval lanski žled, začeli voziti avgusta.

Sanacija po lanskem žledolomu poteka "razmeroma dobro" Glede odprave posledic lanskega žledoloma je predsednik vlade ocenil, da se s sanacijo spopadajo razmeroma dobro. Na srečanju ministrske ekipe z predstavniki regije je kmetijski minister Dejan Židan navedel, da naj bi pri iglavcih do konca leta dosegli 80- do 90-odstotno sanacijo, pri listavcih pa naj bi sanacijo zaključili do leta 2017.

Glede sanacije po lanskih poplavah pa je Cerar pojasnil, da se kljub vzpostavitvi akcijskega načrta soočajo s pomanjkanjem sredstev. Kot je priznal premier, pa jih kljub dosedanjim naporom prav v primorsko-notranjsko regiji čaka "še kar nekaj dela".

Ministrica za obrambo Andreja Katič se je sešla s člani koordinacijske skupine za izvajanje dogovora z Občino Postojna glede osrednjega vadišča Slovenske vojske Poček. Katičeva sicer pričakuje, da bo Poček tudi v prihodnje ostal osrednje vadišče Slovenske vojske.

Ne spreglejte