Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 3. 2016,
21.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

vlada Miro Cerar

Sreda, 9. 3. 2016, 21.00

8 let

Vlada v Podravju brez velikih obljub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vlada je danes obiskala Podravje. Za razliko od prejšnje vlade ni dajala obljub, ki jih ni mogoče uresničiti. Med drugim je napovedala razpise za več kot deset milijonov evrov za projekte iz regije.

Vlada je obisk začela z jutranjim delovnim posvetom v mariborskem gledališču. Po besedah premierja Mira Cerarja je cilj najti točke skupnega sodelovanja, kjer bo lahko država z občinami, podjetji, zavodi in ostalimi sodelovala in pomagala pri razvoju te regije. Tudi na neformalnem razgovoru z mariborskim županom Andrejem Fištravcem ni bilo danih "nobenih obljub, razen zaveze, ki pa je obojestranska, da se bomo vsi potrudili s sodelovanjem".

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je po posvetu z gospodarstveniki na mariborskem letališču ponovil, da imajo letos na njegovem ministrstvu za problemsko območje Maribora s širšo okolico na razpolago 10,5 milijona evrov. Od tega je 4,5 milijona evrov nepovratnih sredstev, ostalo so povratna sredstva. Poleg tega bodo prijavitelji s problemskih območij deležni dodatnih točk na razpisih. Za Maribor si ministrstvo sicer še vedno prizadeva za uresničitev vsaj ene neposredne tuje investicije, po drugi strani pa je danes postalo dokončno znano, da je obljubljena državna pomoč mariborskemu proizvajalcu avtobusov Tam Europe padla v vodo.

Konec junija naj bi bil znan koncesionar za letališče Za letališče bo po besedah ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča do konca marca pripravljena dokumentacija za razpis, koncesionar pa naj bi bil izbran predvidoma do konca junija. V zvezi z zahodno mariborsko obvoznico Gašperšič v kratkem pričakuje vladno odločitev o najprimernejši varianti in si želi čim prejšnji konec priprav državnega prostorskega načrta.

Glede avtoceste Draženci–Gruškovje pa je napovedal, da bodo v kratkem podpisali še pogodbo z izvajalci del druge faze. Zapletov ne pričakuje. "Računamo na to, da bo ta investicija uspešno končana v okviru zastavljenih terminskih načrtov, kar je zelo pomembno za regijo in državo," je dejal.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar se je v Selnici ob Dravi srečal z župani. Ti so od ministra želeli slišati predvsem spodbudne besede glede financiranja občin, minister pa jim je dejal, da se je vedno pripravljen dogovarjati in ob predloženih podatkih iskati konkretne rešitve. Koprivnikar sicer vidi rezerve občin v bolj racionalni porabi, hkrati je župane spomnil na številne možnosti, ki jih je država dala občinam.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor dobila zagotovilo, da bodo do jeseni rešene težave na anesteziologiji. Ob tem je napovedala, da bo do konca leta začel delovati dispečerski center v Mariboru, ponovila pa je tudi zavezanost gradnji urgence na Ptuju.

Ne spreglejte