Nedelja,
1. 2. 2009,
21.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2009, 21.50

8 let

Vizjak in Potrč o četrtkovi obstrukciji opozicije in sodelovanju v prihodnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Podpredsednik DZ Milan Potrč je glede odločitve vlade, da v obravnavo v DZ ponovno pošlje predlog zaključnega računa državnega proračuna za leto 2007, dejal, da se pri tem ni nobeden nikomur uklonil.

Glede izida ponovnega glasovanja o proračunu pa je v TV Klubu na Pop TV dejal, da bo zagotovljena potrebna večina, da se proračun sprejme.

Potrč: Doslej še nobena skupina ni zahtevala, kako mora druga glasovati Glede obstrukcije SDS na četrtkovi seji DZ, s čimer so preložili ratifikacijo protokola o vstopu Hrvaške v Nato, je Potrč dejal, da še nikoli doslej ni ena skupina - koalicija ali opozicija - zahtevala, kako mora druga glasovati, ker je to vendar njena ustavna pravica. Pristavil je, da se še nikoli ni godilo, da bi se povezovale odločitve, "ki se neki skupini zdijo grozno pomembne, v resnici pa so notranje politično lahko pomembno, mednarodno pa ne", s vprašanjem obstoja kredibilnosti Slovenije v očeh drugih držav, v tem primeru vsem članic Nata.

V SDS napovedali obstrukcijo glasovanj vseh nadaljnjih sej Poslanec SDS Andrej Vizjak je zavrnil Potrčeve navedbe in dejal, da ne gre za povezovanje teh dveh vprašanj. Kot je poudaril, "je koalicija opozicijo blokirala na tisti točki, ki nas je res zabolela in tega ne bomo enostavno pustili". Vizjak je tudi dejal, da so v SDS napovedali obstrukcijo glasovanj vseh nadaljnjih sej, ne samo teh točk na tej seji. Kot je še zatrdil, v SDS nimajo zadržkov glede ratifikacije pogodbe z Albanijo in Hrvaško za vstop v Nato, da pa imajo "zadržke do tako neodgovornega in tako revanšističnega obnašanja".

Vizjak: Mi želimo sodelovati na vseh področjih Glede možnosti nadaljnjega sodelovanja koalicije in opozicije v partnerstvu, je Vizjak povedal, da se partnerstvo, ki ga je predlagal Pahor, nanaša na točno določene vsebine. "Mi želimo sodelovati na področjih, ki so zelo pomembna za Slovenijo, to pa je izhod iz krize in tudi ostala gospodarska vprašanja," je poudaril Vizjak.

Potrč pa meni, da bodo "gospodje z SDS" prihajali z nesprejemljivimi predlogi in da bodo potem zatrjevali, da koalicija ni pripravljena dobrih predlogov sprejeti in da je kriva, da partnerstvo ne uspeva. Podpredsednik DZ je tudi dejal, da se sicer v politiki ne more napovedati, da z določeno stranko v prihodnosti zagotovo ne boš sodeloval.