Ponedeljek,
2. 5. 2011,
10.14

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 5. 2011, 10.14

8 let, 3 mesece

"Večina tujcev pride le enkrat na obisk"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Med slovenskimi naravnimi znamenitostmi ima najdražjo vstopnino Postojnska jama, po mnenju nekaterih popolnoma neupravičeno.

bernd (30. 4. 2011 20:35:36) Pri Postonjski jami se je poleg visoke cene pridružil še krajši čas obiska jame. Obiščem jo vsaj enkrat na leto in s sabo pripeljem 2-8 tujcev. Ko sem Lani skupaj z gosti iz tujine tekel za vodičko, sem si rekel, da naslednjih prijateljev še dolgo ne bom peljal v jamo, saj vodička ni skoraj nič povedala. Smo pa potem prav dolgo čakali na vlak za povratek. Lahko le upam, da bo bolje. Večina tujcev pride le enkrat na obisk. Očitno stavijo na te goste.

big boss (1. 5. 2011 22:55:15) Postonjska jama -slovenski ponos in biser slovenije ? LAHKO BI BIL ! Je pa čista sramota - slovenska sramota ! Na kratko ! Vstopnina pač je taka kot je ,samo lepo prosim ponudba za tako ceno pa katastrofa ! Urejenost okolice -sramota ; urejenost objektov -sramota; javni WC -GROZA upam da se česa nisem nalezel ; postrežba v lokalih - škoda besed ; in še kaj bi se našlo ... Vse želim prijeten obisk !

Univerzalni temeljni dohodek – potuha za brezdelje ali zaščita za delavca?

fumek (29. 4. 2011 08:32:29) Plača ( ali drug prihodek iz dela) je priznanje vrednosti za tistega ,ki to delo opravi.Brez dela in tudi brez prisile, da vsak, ki to zmore dela kaj koristnega, v nobeni družbi ne gre.Predlog ,da naj bi dobesedno vsak dobival denar od države je skregan z bistvenimi biološkimi elementi človeške eksistence in izraz dokončne sprevrženosti (socialistično vodene ) družbe.Kdo pa naj bi plačal brezdelje mnogih ,ki bodo raje živeli od podpore kot ,da bi morali delati.Plačali bodo pridni in uspešni)

Črnavest (29. 4. 2011 10:16:29) podpiram UTD .... tako ne bi bil nihče več sodoben suženj in delal za 400€ ampak bi se lahko odločil hitro zamenjati službo, ne pa da vsakomur delodajalec grozi: boš letel če ne boš delal zastonj nadur itd. ...... delodajalci bi se tako morali potruditi da bi s primerno plačo privabili delavca in ga tudi obdržali .......... mene je sram da imamo leta 2011 v EU Sloveniji sužnjelastniški sistem

falcon1 (29. 4. 2011 10:51:22) UTD ni rešitev za sedanje stanje. Ideja je morda zanimiva za tiste, ki so na robu preživetja. Koncept UTD je sicer izvršljiv, vendar ne deluje razvojno. Za pravice delavcev bi morali najprej reorganizirati sindikat, ki (razen refendumov) ni v pravi funkciji. Za razvoj potrebuje Slovenija veliko več reda. Se strinjam z ugotovitvami o nedelovanju pravne države in nesposobnosti naših državnih ekonomistov ter nadzornih služb. Država mora zagotoviti pravni in plačilni red, vendar najprej pri sebi.

V Darsu se zavzemajo, da bi cestninske postaje popolnoma odstranili šele po uvedbi elektronskega cestninjenja za tovornjake. Do takrat pa bodo upočasnjevale oziroma umirjale promet in šenaprej služile kot točke za nadzor prometa.

Edo01 (1. 5. 2011 12:15:28) Seveda se jim nikamor ne mudi z rušenjem, ker na ta način lahko s postavljenimi radarji zaslužijo še naprej veliko s tistimi, ki se peljejo več kot 40 kmh skozi cestninsko postajo...

mumbly (1. 5. 2011 13:50:27) Hahaha - nikoli jih ne bodo podrli, ker bodo vedno našli izgovor. Bolj verjetno je, da jih bodo nadgradili in uredili prostore za nadzor prometa. Kaj pa je za nadzornike lepšega, kot že postavljena bariera. Ali ste mogoče opazili, kako cestniske postaje uporabljajo nadzorniki vinjet. Zaprejo vse razen enega pasu in vsi morajo počasi mimo njih, da oni lahko v miru pogledajo, če imate vinjeto. Kolone jih pa ne brigajo. To ni njihv problem. Državni nadzor prometa in ljudi. 1984 ???