Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2011,
7.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 4. 2011, 7.31

8 let

"Večina jih bo končala v osebnem stečaju"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Ali država s subvencijami za samozaposlitev učinkovito zmanjšuje brezposelnost ali so ta sredstva "bergla", ki brezposelnost znižuje le začasno?

Matija Gubec (31. 3. 2011 08:47:50) nimajo znanja, nimajo podjetniške ideje, nimajo vez, nimajo kapitala, nimajo trga... Osebnih nesreč bo ko toče. Večina jih bo končala v osebnem stečaju. Zaradi neplačanih davkov in prispevkov jim bodo rubili nepremičnine. Še en rokohitrski ukrep. Nepremišljeno.

Stric Marč (31. 3. 2011 09:56:21) Problem je v tem, da razen pomoči in obveznega izobraževanja (posel za koncesionarje) začetniki ne dobi nič drugega. Tisti, ki bo šel na svoje (ima posel, ima veze,ima znanje) bi šel tako in tako brez te pomoči. Ostali začetniki pa nimajo prave pomoči v začetni fazi. Vsi ponujajo ( z inkubatroji vred) le splošna zanja (poslovni načrt , finančni načrt in itd).Pri mreženju, pridobivanju poslov , odpiranju vrat si pa sam. Še navaden avtoličar ne pride v omrežje zavarovalnic brez zvez in korupcije.

mario1 (31. 3. 2011 12:15:03) Menim,da je ideja ODLICNA, le dodelati jo je treba. Predlagam, da se z vsakim, ki zeli pomoc za zacetek opravi razgovor s strokovnjaki iz podrocja kjer zeli delati. Po tem, ce je mnenje pozitivno se mu denarno pomaga, tudi kasneje po potrebi svetuje in kreditira ce je potrebno. Torej mladi podjetnik MORA vedeti,da ima vedno na voljo strokovno pomoc! Verjemite, da bo VELI USPEH, ce jih bo le 30% nadaljevalo-uspelo. V Spaniji so ZADOVOLJNI ce jih uspe le 10% !!! Pa srecno in KORAJZNO !

Izkazalo se je, da predloga zakona, ki omejuje gradnjo v lastni režiji, ne podpira praktično nihče od poslancev.

KMETlČ (31. 3. 2011 18:24:02) Predlagani zakon je neumnost, ki ne bo prinesel nobene koristi. Tisti, ki ima dovolj denarja, že danes ne dela več v lastni režiji. Tisti, ki pa denarja nima, pa ne bo mogel zgraditi tega, kar sicer sedaj lahko zgradi. Kdo še danes sploh gradi v lastni režiji? V mestu nihče več, le na podeželju, kjer je na razpolago mehanizacija. In zakaj obrniki nimajo dela? Ker so predragi in premalo kvalitetni. Če najamemo pleskarja nam toliko zaračuna, kot bi stene pozlatil. Pahor tako ne bo šlo.

pragmatico (31. 3. 2011 18:36:10) Pa ja ne, da bodo zaradi moje ugotovitve (vsaj prvi sem jo napisal na portalu), ko sem jim v 2 minutah našel luknjo v zakonu, zdaj zavrgli ta zakon. Lekcija za drugič. Če najdeš luknjo v neumno spisanem zakonu, jo zadrži za sebe.

grah (31. 3. 2011 19:44:00) Meni se sploh ne zdi slab zakon. Ljudje pri nas so grozljivo zaostali in razen cigla ne poznajo ničesar. Tako se bo naša gradnja vsaj malo posodobila. Strokovnost je tudi znanje in varnost.

Ne spreglejte