SiolNET. Novice Slovenija
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vdrli v hišo in zasegli 77 psov

0,98

termometer

 | Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

V okolici Žužemberka so inšpektorji Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pretekli teden zasegli 77 psov, ki so živeli v izredno slabih razmerah. Odvzete pse so namestili v zavetišča. 

Inšpektorji so že pred časom pri lastnici psov ugotovili, da nima registrirane dejavnosti za rejo psov. Ker lastnica ni upoštevala odločbe in ni dovolila vstopa v hišo, so 14. decembra s pomočjo policije vdrli vanjo. 

V hiši so odkrili 77 psov, ki so živeli v slabih življenjskih razmerah, ob tem pa imeli številne notranje zajedavce. Pse so odvzeli in jih namestili v zavetišča.

"Lastnica je imela večino psov nameščenih v stanovanjski hiši, kjer so bile razmere nesprejemljive," sporoča Elizabeta Mičović z Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. "Ker je bila to zasebna hiša, so morali naši inšpektorji od sodnika pridobiti odredbo za vstop v hišo in asistenco policije," dodaja. Ker lastnica ni dovolila vstopa v hišo, je bila potrebna celo pomoč gasilcev. 

"Kužki so bili močno okuženi z zajedavci, pri treh pa so bile prisotne tudi garje," trdi in dodaja, da si bili psi zelo nesocializirani.

Mičovićeva pravi, da so kužki zdaj v zavetišču, kjer bodo izboljšali njihovo zdravstveno stanje in jih nato dali v posvojitev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin