Petek,
21. 9. 2012,
9.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 21. 9. 2012, 9.26

8 let, 5 mesecev

V soboto sonce, v nedeljo pooblačitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pred nami je lep konec tedna, s temperaturami do 22 stopinj Celzija. Nekaj več sonca in višje temperature lahko pričakujemo v soboto, nedelja pa bo bolj oblačna, na zahodu bo ponekod deževalo.

Danes bo pretežno jasno, je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso). Zjutraj in del dopoldneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost, živo srebro se bo čez dan povzpelo do 22 stopinj Celzija.

Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v soboto. Delno jasno bo, nekaj več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 17 do 22, jutri do 24 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo na vzhodu prevladovalo sončno vreme. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik. Na zahodu bo ponekod rahlo deževalo, v ponedeljek popoldne pa se bo dež okrepil in širil proti vzhodu, možne bodo tudi nevihte.

Napoved za sosednje pokrajine Danes bo pretežno jasno z jutranjo meglo po nižinah. Jutri bo delno jasno, predvsem v Gorskem Kotarju in severni Italiji bo več oblačnosti.

Vremenska slika Hladna fronta se umaknila nad vzhodno Evropo, nad srednjo Evropo in Sredozemljem pa se krepi območje visokega zračnega pritiska. Od zahoda priteka k nam nekoliko toplejši zrak.