Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 3. 2018,
20.07

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

smučarski skoki bob smučanje Prlekija zimska rekreacija

Petek, 2. 3. 2018, 20.07

5 let, 5 mesecev

V Prlekiji vlečnico vleče kar traktor #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Navdušenje nad zimskimi športi vlada tudi med prebivalci Prlekije. Na Kapeli so namreč po 15 letih znova oživeli smučišče, kjer smučarje na hrib vozi vlečnica na traktorski pogon. V bližnjem Gabrniku pri Juršincih medtem na naravni stezi za bob prirejajo čisto prave tekme, ta konec tedna pa bodo v Juršincih tekmovali še v smučarskih skokih.

Novinar: Uroš Maučec/Video: Planet TV


Dvesto metrov dolgo progo na Kapeli je oživela improvizirana vlečnica. Za pogon skrbi traktor zetor, ki smučarje v dobre pol minute prepelje na hrib, ki so ga v zimskem času po vzoru italijanske Madonne di Campiglio preimenovali kar v Madonna di Kapela, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

Urejena proga omogoča tudi prave smučarske zavoje

Vlečnico uporabljajo na lastno odgovornost, vožnja pa je brezplačna. Ob glasbi in toplih napitkih za dobro vzdušje poskrbita tudi domača klobasa in čebula.

"Fino se je peljati in hitro prideš gor. To je ravno prav, malo za rekreacijo," je pripovedoval smučar Marjan Kovačič. Domačinom je uspelo zagnati tudi stari teptalnik, ki zadnjih 15 let ni vozil. Urejena in pripravljena proga tako omogoča tudi prave smučarske zavoje.

Bob proga je primerna za vse generacije

Medtem bo na bližnji naravni bob progi Pukaž v soboto že druga letošnja tekma. Na vrečah slame lahko po njej drvijo tudi po trije tekmovalci naenkrat.

"Proga je dolga okrog 270 metrov, tekmovalci, ki so res hitri, pa lahko dosegajo hitrosti tudi do 60 kilometrov na uro," je pojasnil Rok Novak iz Prostovoljnega gasilskega društva Gabrnik.

Eden od bolj izkušenih tekmovalcev je tudi predsednik prej omenjenega gasilskega društva Miran Muhič. "Po progi se lahko spusti prav vsak. Stremimo k temu, da je proga čim manj nevarna in primerna za vse," je dejal Muhič.

Najbolj pogumni se bodo spustili tudi po smučarski skakalnici

Za najbolj pogumne je primerna tudi skakalnica v kilometer oddaljenih Juršincih, kjer so smučarski skoki doma že 30 let, so poročali v oddaji Planet Danes.

"Vsako leto, ko prihaja zima, je vedno v vseh gostilnah prvo vprašanje, ko vidijo mene kot predsednika društva, kdaj bodo skoki. Vedno je prisotna polemika, ali bodo skoki ali jih ne bo," je dejal predsednik Športnega društva Juršinci Kristjan Lovrec in dodal, da bo to nedeljo na sporedu ekipna tekma.

Ne spreglejte