Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 10. 2024,
20.28

Osveženo pred

2 uri, 49 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,53

Natisni članek

Natisni članek

Vladimir Prebilič župan županski mandat lokalne volitve Kočevje

Nedelja, 6. 10. 2024, 20.28

2 uri, 49 minut

Na nadomestnih volitvah za župana v Kočevju zmaga podžupanu Gregorju Koširju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,53
Gregor Košir | 41-letni univerzitetni diplomirani ekonomist Košir je podžupan in nekdanji direktor kočevskega zdravstvenega doma. Kot pravi, si želi med drugim nadaljevati delo Vladimirja Prebiliča. | Foto Ana Kovač

41-letni univerzitetni diplomirani ekonomist Košir je podžupan in nekdanji direktor kočevskega zdravstvenega doma. Kot pravi, si želi med drugim nadaljevati delo Vladimirja Prebiliča.

Foto: Ana Kovač

Na današnjih nadomestnih volitvah za župana v občini Kočevje je po neuradnih izidih zmagal podžupan Gregor Košir. Zanj je volilo skoraj 70 odstotkov volivcev. Z nekaj več kot 16 odstotki glasov mu sledi Robert Tomazin, je drevi objavila občinska volilna komisija. Volilna udeležba je bila 35,21-odstotna.

Po neuradnih izidih je kandidat liste Moja Kočevska Gregor Košir prejel 69,18 odstotka glasov. Za kandidata SDS Roberta Tomazina je glasovalo 16,16 odstotka volivcev, za kandidatko SNS Alenko Jelenovič 10,10 odstotka in za kandidatko SD Vesno Lisac 4,56 odstotka volivcev, je objavila občinska volilna komisija.

Od 13.004 volilnih upravičencev jih je glasovalo 4579, kar predstavlja 35,21 odstotka vseh volilnih upravičencev v občini.

Košir, ki po odhodu Vladimirja Prebiliča med evropske poslance začasno opravlja funkcijo župana, je z doseženim izidom zadovoljen. Kot je dejal, v volilni kampanji ni ničesar prepustil naključju, "čeprav je morda kdo mislil, da je stvar enostavna". "Veliko smo delali na terenu, hkrati pa odprli čisto novo temo, povezano z romsko problematiko, s katero se soočamo. Obiskali smo praktično vse vasi v občini in rezultat je tu," je dejal za STA.

V občini Kočevje so danes potekale nadomestne volitve župana, potem ko je bil prejšnji župan Prebilič junija izvoljen za poslanca v Evropski parlament. Volišča so se zaprla ob 19. uri.
Nekdanja poslovna stavba družbe SiDG v Kočevju
Novice Za zgradbo SiDG ni nobenega zanimanja

Če nobenemu od kandidatov danes ne bo uspelo dobiti večine, bo v nedeljo, 20. oktobra, drugi krog volitev.

Ne spreglejte