Požar v nakupovalnem centru pogašen, višina škode še neznana #foto

Gasilci so požar, ki je danes zjutraj izbruhnil v trgovskem centru Qlandia Kranj, že pogasili. V intervenciji je sodelovalo 153 gasilcev, na prizorišču pa ostaja samo še požarna straža. Zagorelo je med obstoječim in novim delom centra, ki so ga nameravali odpreti prihodnji mesec. Vzrok požara in višina škode še nista znana.

1 / 18

Foto: STA

2 / 18

Foto: STA

3 / 18

Foto: STA

4 / 18

Foto: STA

5 / 18

Foto: STA

6 / 18

Foto: STA

7 / 18

Foto: STA

8 / 18

Foto: STA

9 / 18

Foto: STA

10 / 18

Foto: STA

11 / 18

Foto: STA

12 / 18

Foto: STA

13 / 18

Foto: STA

14 / 18

Foto: STA

15 / 18

Foto: STA

16 / 18

Foto: STA

17 / 18

Foto: STA

18 / 18

Foto: STA

Kot je povedal vodja intervencije in poveljnik kranjske poklicne gasilske enote Andraž Šifrer, so gasilci nekaj minut pred 7. uro prejeli obvestilo, da gori pročelje trgovskega centra Qlandia v Kranju. "Seveda smo se takoj odzvali na dogodek," je poudaril in dodal, da je v intervenciji sodelovalo 153 gasilcev iz 12 prostovoljnih gasilskih društev z območja Mestne občine Kranj, Gasilsko reševalne službe Kranj in Gasilske brigade Ljubljana.

Poškodovanih v požaru niti med zaposlenimi niti med gasilci ni bilo. Zaposleni, ki so bili že v centru, in sicer le v Sparu, so hitro zapustili objekt. Na kraj dogodka so preventivno prišli tudi reševalci nujne medicinske pomoči, če bi se morda zgodila kakšna poškodba, da bi lahko takoj nudili prvo pomoč.

"Uro in pol je trajalo, da smo požar lokalizirali. Še vedno glede na obsežnost požara poteka razkopavanje in nadzorovanje žarišč ter prezračevanje objekta. Tako na prizorišču ostaja požarna straža," je pojasnil Šifrer in dodal, da vsaj dokler bo trajala gasilska intervencija, objekt ostaja zaprt.

"Prve ugotovitve kažejo, da je zagorelo pri enem od vhodov v stavbo, ogenj pa se je od tam razširil na ostrešje deloma starega in večinoma novega dela objekta. Škoda je nastala tudi‎ v nekaterih notranjih prostorih in je velika," so sporočili s policije.

Odprtje novega dela bo (verjetno) prestavljeno

Vodja nakupovalnega centra Qlandia Kranj Meta Ahačič je povedala, da je stari oziroma obstoječi del centra v požaru ostal nedotaknjen in ga je treba le prezračiti ter očistiti. "Če bo šlo vse po načrtih, ga bomo morda lahko odprli še danes popoldne," je povedala Ahačičeva.

Bodo pa verjetno morali preložiti odprtje novega dela nakupovalnega centra, ki so ga načrtovali za 7. julij. "Ta dogodek je bil res velik šok, in to tik pred načrtovanim odprtjem novega dela centra, ki smo se ga zelo veselili," je poudarila Ahačičeva.

Škoda še ni ocenjena, vendar Ahačičeva predvideva, da ne bo majhna. Požar je izbruhnil med starim delom in prizidkom, ni pa še jasno, kje točno. Prav tako še ni znan vzrok požara, ki ga bodo ugotavljale pristojne službe na policiji.

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • matija11 / 18.06.2017. ob 22:25

    Zgodovinar_69 he he he še en optimist ki ne pozna geografije... malo si poglej geografijo pol pa bluzi dalje!!!

  • b44326 / 17.06.2017. ob 15:40

    Evo, v Sloveniji nek manjši požar pride gasit 150 gasilcev, od katerih so mnogi prostovoljci, v V. Britaniji pa stolpnico gasi 200 gasilcev. Poklon gasilcem in samo dokaz, da je v Sloveniji marsikaj na bistveno višjem nivoju, kot na zahodu.

  • Zgodovinar_69 / 17.06.2017. ob 17:26

    @b44326 Slovenija je Zahod, kljub temu da nekateri vztrajno delajo vse kar je v njihovi moči da bi Slovenijo spravili na Balkan.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano