Četrtek,
21. 4. 2011,
21.50

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 21. 4. 2011, 21.50

8 let, 3 mesece

"Tuji investitor je garancija, da bo kredit poplačan"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Morda pa bo trgovski center v Stožicah vendarle končan – v projekt je namreč stopil tuj investitor, uveljavljeno italijansko podjetje. A tujci marsikoga takoj zmotijo ...

peđa (21. 4. 2011 10:17:48) Moje mnenje je, da je to OK. Projekt potrebuje financno stabilnega partnerja. To, da bi vstopal tuj trgovec je malo verjetno, ker z enim objektom ne naredi nic. Realno je da vstopi Leclerc in Spar, ki ze delujeta na nasem trgu. Carrefur je tako velik, da mu je nas trg premajhen, razen ce ne kupi katerega od lokalnih trgovcev in preko njega vstopi na trg, kar pa je realno mozno. Z novim trgovcem pridobijo kupci. Domaci proizvajalci hrane, pa se bodo morali organizirati.

usahero2 (21. 4. 2011 10:32:31) Z našim denarjem zgrajeno, zdaj bo šlo pa v tujino. Bravo bravo. Zakaj ne gradimo kar direkt jankoviču tam v srbiji, pa še ostalim č...... ki so okupirali našo državo. Več šiptarjev in srbjancev v naši državni upravi od slovencev. Bravo, v 20 letih zavožena slovenija, razprodana, ljudje pa neumni do dile. Jasno, starejša generacija.

Saphan (21. 4. 2011 10:44:00) @usahero2 -> Povej, kaj je bilo zgrajeno s tvojim denarjem? A? Hočeš reči, da ima Grep kredite? Aja, potem mi pa povej en primer, kjer se večji projekt dela brez kredita. In, sedaj ko bo prišel tuji investitor, to je tudi garancija, da bo kredit poplačan...

Res je, da je delo inšpektorjev pogosto upravičeno kritizirano, a nasilje nad njimi vendarle ni in ne more biti sprejemljivo.

perči (21. 4. 2011 15:08:44) Grozljivo in zastrašujoče je, kako z lahkoto zagovarjate in spodbujate nasilje in napade na uradne osebe, ko te opravljajo svoje delo. Pa, ali ste vi normalni? Ali naj ta dežela postane dežela divjakov, dežela, kjer vlada zakon močnejšega; Divji Zahod? Razmislte vendar, kako bi se vam zdelo, če bi vas nekdo namlatil, le zato, ker pač ni zadovoljen z vašim delom.

V riti smo (21. 4. 2011 15:54:56) Bumbarji, po eni strani javkate kako eni delajo na fuš po drugi pa pozdravljate klofutanje inšpektorjev - in vi si želite pravne države. Zaradi ovc s takim razmišljanjem ne bo naša država nikoli dosegla reda na nobenem področju.

Nekdanji evropski poslanec Zoran Thaler morda res ni deloval nezakonito, zagotovo pa ne more reči, da je ravnal "prav".

starbucks (21. 4. 2011 18:12:10) Tudi ribic s trnkom provocira ribo, ce ta zagrabi se pac znajde v ponvi - schluss!

Georges (21. 4. 2011 18:12:36) To je res, da kaznivega dejanja ni storil. Kajti podkupnine ni prejel, kolikor vemo. Toda ni veliko manjkalo, ba bi najbrž jo. Poslanska funkcija ima dev plati: Formalno in moralno. Thaler je padel na izpitu iz moralnega dela. Je pa res, da jih ne poznam veliko, ki ne bi... Od tistih, ki zdaj s prstom kažejo nanj, bi jih 90% ravnalo enako ali pa še slabše.