Torek,
22. 1. 2008,
16.31

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2008, 16.31

8 let, 3 mesece

Tudi podmladek LDS zahteva Štrovsov odstop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Podmladek LDS je izrazil zahtevo po odstopu državnega sekretarja na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Marka Štrovsa zaradi njegove izjave, da se lahko upokojenci bojijo le Matilde.

Izjava kaže na diskriminatoren, skrajno nemoralen in neetičen odnos do upokojencev, so prepričani v MLD. Ob tem je MLD izrazil bojazen, da kljub Štrovsovem opravičilu, pomen izrečenih besed še vedno obstaja v njegovih mislih in "je nekako v okviru določenih krogov očitno dogovorjen". "Prepričani smo, da takšni nazori niso primerni za vodenje tako pomembnega položaja na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve," so še zapisali.

So mladi naslednji, ki jih bo Štrovs diskriminiral?

Po njihovem mnenju mora imeti tisti, ki je odgovoren za ekonomsko-socialni položaj slovenskih upokojencev, pozitiven pogled na vlogo upokojencev v družbi ter verjeti in si prizadevati za njihov boljši danes in jutri, "ne pa na njih gledati kot na družbeno breme". Ob izjavi Štrovsa se v MLD tudi sprašujejo, ali so mladi naslednji, ki jih bo Štrovs diskriminiral.

Štrovsov odstop zahteval tudi podmladek SD Kot smo poročali, je tudi podmladek Socialnih demokratov zaradi omenjene izjave zahteval Štrovsov odstop. Tudi v Mladem forumu SD so prepričani, da samo opravičila Štrovsa ne bodo dovolj, saj "nič ne odtehta bolečih besed, ki so jih doživeli že tako degradirani upokojenci".