Torek,
18. 6. 2013,
16.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 18. 6. 2013, 16.41

8 let, 5 mesecev

Tovornjak z viadukta zdrsel v globino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Primorska avtocesta je ponovno odprta za promet. Zaradi nesreče so na avtocesti nastali daljši zastoji. Še vedno pa je, prav tako zaradi nesreče, zaprta štajerska avtocesta.

Zaradi prometne nesreče, ki se je zgodila nekaj pred 13. uro zgodila na primorski avtocesti, sta bila več ur zaprta celotna avtocesta v smeri proti Kopru, v smeri proti Ljubljani pa je bil zaprt prehitevalni pas.

Po podatkih ljubljanske policijske uprave je voznik tovornega vozila, sicer državljan Bolgarije, med vožnjo po primorski avtocesti proti Ljubljani pred počivališčem Lom domnevno zaradi počene pnevmatike izgubil oblast nad vozilom.

Tovorno vozilo je nato trčilo v kovinsko ograjo in zdrselo na nasprotno smerno vozišče, kjer se je prevrnilo. Pri tem se je razsula plastika v zrnju, ki jo je prevažal. Med drsenjem je tovorno vozilo poškodovalo še štiri osebna vozila. V nesreči ni bil nihče poškodovan, je pa nastala večja materialna škoda.

Je pa po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste še vedno zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico v smeri Ljubljane. Nesreča se je zgodila nekaj po 14. uri. Voznik tovornega vozila je vozil po avtocesti iz smeri Domžal proti Celju ter pri kraju Trojane iz za zdaj se neznanega vzroka zapeljal levo. Pri tem je trčil v kovinsko ograjo, ki ločuje smerni vozišči in preko nasprotnega vozišča zdrsel z viadukta v globino. Pri tem je utrpel lažje poškodbe.