Petek,
11. 4. 2008,
13.29

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 11. 4. 2008, 13.29

8 let, 6 mesecev

Sušanj: Neprilagojena hitrost problem številka ena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V ponedeljek prometna policija začenja s preventivno akcijo Hitrost - počasneje je varneje, saj je neprilagojena hitrost še vedno prometno-varnostni problem številka ena.

Ob predstavitvi preventivne akcije Hitrost - počasneje je varneje je vodja sektorja prometne policije Robert Sušanj na današnji novinarski konferenci poudaril, da se nesreče s smrtnim izidom zgodijo v lepem vremenu, v najboljših voznih pogojih, predvsem pa na domačih cestah. "Prometne nesreče se zgodijo na tistih cestah, kjer voznimi mislijo, da jih dobro poznajo. Največkrat se zgodijo mladim med 18. in 34. letom, posebej pa izstopajo preko vikendov." Spomladi vozniki bolj agresivni Po njegovih besedah je za spomladansko obdobje značilno, da so vozne razmere ugodne. V teh razmerah se hitrost na cestah močno poveča, ljudje za volanom pa so vedno bolj agresivni. "Prav je, da v tem času na to opozorimo in istočasno povečamo intenziteto nadzorstvenih in drugih aktivnosti na cestah, da bi vplivali na voznika, da svoj odnos do hitrosti spremenijo," je pojasnil namen akcije Hitrost - počasneje varneje.

Akcijo bodo izvedlil v treh obdobjih

Kot je dejal Sušanj, bodo akcijo v okviru obdobnega načrta za zagotavljanje varnosti cestnega prometa, ki ga je sprejela vlada, izvedli v treh obdobjih. In sicer od ponedeljka do 27. aprila, naslednjič od 16. maja do 18. maja in še od 27. junija do 6. julija. "V teh obdobjih bomo naše aktivnosti intenzivirali," je poudaril in dodal, da pri akciji sodeluje tudi ministrstvo za promet, Družba za avtoceste RS (DARS) in drugi akterji, ki sodelujejo pri varnosti v cestnem prometu.

Nove metode za nadzor prometa s civilnimi vozili Med aktivnostmi akcije vodja prometne policije izpostavlja uporabo nove metodologije za nadzor prometa s civilnimi vozili, preizkusili pa bodo tudi metodologijo nadzora prometa na avtocestah z večjim številom nadzornih sistemov. "V tem obdobju bodo razpoložljivi vsi kadrovski in tehnični resursi, ki jih ima policija na terenu," je poudaril Sušanj. Ob tem dodaja še, da bodo v tem obdobju delili tudi t.i. prikazovalnike, ki jih je zagotovila Zveza avto šoferjev in mehanikov Slovenije in prikazujejo pot ustavljanja v različnih pogojih.

"Dirkačem" grozi zaseg vozila

"Za najhujše kršitelje bomo predlagali tudi obravnavo na sodiščih, bistveno večkrat pa bodo posegali po zasegu vozila," poudarja Sušanj.

Cilj: Zmanjšati število prometnih nesreč zaradi hitrosti Kot najpomembnejši cilj akcije vsi akterji varnosti v cestnem prometu izpostavljajo zmanjšanje števila najhujših prometnih nesreč zaradi hitrosti. "Glede na posledice prometnih nesreč je prioritetna naloga policije zmanjšanje povprečnih hitrosti," menijo.

"Težko razumemo, kaj hitrost pomeni, če pride do trka"

Po besedah Bojana Žlenderja z ministrstva za promet bo akcija izpostavljena tudi v medijih. Kot je dejal, je največji problem hitrosti nerazumevanje le-te. "Ljudje smo iz zgodovinskega vidika slabo opremljeni, da bi razumeli, kaj hitrost v resnici pomeni, če pride do trka," je izpostavil Žlender. Kot je še poudaril, je preventivna akcija namenjena opozorilu, da ni povratka, ko na cesti narediš napako.

Lani je na slovenskih cestah zaradi prevelike hitrosti umrlo 126 oseb, letos pa že 22.