Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2007,
19.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 19. 12. 2007, 19.27

8 let

Stojanov je stopil pred novinarje Maga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novinarjem in novinarkam Maga se je predstavil kandidat za odgovornega urednika Veselin Stojanov, ki ga na to mesto predlaga nadzorni svet Dela.

Kot je po predstavitvi povedal predstavnik zastopstva novinarjev Maga Igor Kršinar, si bodo zdaj vzeli dva dni časa, nato pa se bodo na podlagi slišanega odločili, ali bodo Stojanova podprli ali ne. Stojanov se bo o tem, ali bo še vztrajal pri kandidaturi, odločal potem, ko bo videl mnenje uredništva.

Kršinarja Stojanova predstavitev osebno ni prepričala

Kot je dejal Kršinar, od Stojanova pričakujejo, da bo spoštoval njihovo mnenje, in bo v primeru, da ne bo dobil podpore novinarjev (glasovalno pravico jih ima sedem) odstopil od kandidature za odgovornega urednika. Kršinarja Stojanova predstavitev, na kateri je bilo po njegovih besedah izmenjanih kar nekaj polemičnih mnenj, osebno ni prepričala. "Enako pa sem skoraj prepričan tudi za ostale," je dejal.

Za to, da bi si do petka premislil, po Kršinarjevih besedah skorajda ni možnosti: "Premislil bi si le, če bi Stojanov nadzornika Andrijano Starina Kosem in Stojana Zdolška prepričal, naj odstopita s svojih mest, ker sta pritiskala na novinarje."

"Namena, da bi radikalno spreminjal vsebino in usmeritev časopisa, nimam"

Stojanov na vprašanje, ali bo spoštoval voljo novinarjev Maga, takoj po predstavitvi še ni vedel odgovoriti, saj naj bi se o tem odločil v petek, ko bo videl mnenje uredništva. Na predstavitvi je novinarjem Maga predstavil svojo idejo sodelovanja z njimi in način, kako časopis obogatiti z resnimi vsebinami. "Namena, da bi radikalno spreminjal vsebino in usmeritev časopisa, nimam. Časopis želim le razširiti z novimi vsebinami in pripeljati še kakšno drugo mnenje, da bo Mag postal tednik za čim širši krog bralstva," je dejal.

Kršinar upa, da Stojanov ob nepodpori "ne bo šel za grobarja Maga" V.d. odgovornega urednika Maga Silvester Šurla je dejal, da proti Stojanovu osebno nima ničesar, pričakuje pa, da bo spoštoval mnenje uredništva in v primeru, da ne bo dobil pozitivnega soglasja uredništva, "ne bo šel za grobarja Maga". Po mnenju Šurle bi lahko v primeru, da bo Stojanov postal odgovorni urednik, prišlo do upada prodaje in usipa naročnikov, kar se sicer že dogaja. "V zadnjem času prejemamo številne klice z odjavami. Zadeve so šle tako daleč, da sem v današnji izdaji bralce pozval, naj časopisa ne odjavljajo, saj se zaenkrat ni zgodilo še nič usodnega," je dejal.

Tednik je v tem trenutku "kmet na šahovnici velikih kapitalskih iger"

Po mnenju Šurle je tednik v tem trenutku "kmet na šahovnici velikih kapitalskih iger", ki se odvijajo v Sloveniji, zato samo upa, da ga ne bodo uničili, ampak "vsaj prodali naprej". Po njegovem besedah je v Sloveniji zagotovo nekaj ljudi ali podjetij, ki bi ga bili pripravljeni kupiti. "Navsezadnje je bil Mag Delu prodan za samo 120 milijonov tolarjev, in še to na način, da zdaj Mag odplačuje samega sebe," je dejal Šurla.

Bo Mateja Babič Stojanova pomočnica? Stojanov informacij o tem, da naj bi Delo želelo ukiniti Mag, nima. Hkrati obljublja, da bo Danilo Slivnik v primeru, da bi Stojanov postal odgovorni urednik, ohranil svojo kolumno. Na vprašanje, ali drži informacija, da je novinarka Dela Mateja Babič res predvidena za njegovo pomočnico, pa je odgovoril: "To je bilo na predstavitvi samo omenjeno, ni pa še nič dokončnega."

Ne spreglejte